12 / 05 / 2024

Tuya, Fibula ve Aman'dan Göltürkbükü'ne Aman Resort!

Tuya, Fibula ve Aman'dan Göltürkbükü'ne Aman Resort!

Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar, Cansever-Öğün Ailesi'nin Tuya Turistik Yatırımlar ve İnşaat A.Ş. olarak arsayı ortaya koyduğunu, Öztürk Şerefoğlu, yatırımcı ortak sıfatıyla devreye girdiğini ve Aman Resort'un projeye adını yazdırdığını yazdı



 

İşte Vahap Munyar'ın köşesindeki o yazı:

dDfin ortağı Prof. Esra Ekmekçi araya girdi, Aman Resortsun Türkiye Temsilcisi Zelfa Olivierle buluştuk. Ekmekçi, Zefa Olivierin İngilterede Tarquin Olivierle evli olduğunu anımsatıp, sözü ona bıraktı.

Zelfa Olivier, Türkiyedeki otel yatırımlarına katkısının Çırağan Sarayıyla başladığına değindi:

- O dönemde Çırağan Sarayının otele dönüştürülmesi projesine talip olmak üzere İngilterede bir konsorsiyum oluşmasında rol aldım. Konsorsiyum Çırağan Sarayı işini üstlendi. Sonra aralarında anlaşmazlık çıksa da, proje konsorsiyumun diğer tarafı eliyle tamamlandı.

Daha sonra Atatürk filmi projesiyle Türkiyede adı gündeme gelen Zelfa Olivier, dünyada lüks tatilin önde gelen markalarından Aman Resortsun patronu Adrian Zecha ile Türkiyede iş yapma konusunu konuşmaya başladı:

- Adrian, Türkiyeye gelmek istiyordu. Yine de Türkiyede aradığı ortam ve fırsatı 12 yıl sonra bulabildi.

Zelfa Olivier, İngilterede yaşıyor olsa da, Bodrum Göltürkbükü Demir Mevkiinde Cansever Ailesine ait araziyi gözüne kestirdi. Adrian Zechaya da araziyi gösterip, sahipleriyle buluşturdu.

Ünlü mimar ve düşünür rahmetli Turgut Canseverin kızları Feyza Cansever, Emine Öğün ve damadı Mehmet Öğün, daha önce Ağa Han Mimarlık Ödülü aldıkları Demir Evleri projesine uygun otel yatırımı için uygun zaman ve işbirliği yapacak kuruluş konusunda antenlerini açmışlardı.

Cansever-Öğün Ailesi, Tuya Turistik Yatırımlar ve İnşaat A.Ş. olarak arsayı ortaya koydu. Fibula Mücevherin sahibi Öztürk Şerefoğlu, yatırımcı ortak sıfatıyla devreye girdi. Aman Resort da, işletme markası olarak projeye adını yazdırdı.

Böylece görüşmeler uzun sürse de Aman Resortsu Bodruma getiren proje için adımlar atıldı. Cansever-Öğün Ailesinin önemli bir şartı vardı:

- Biz Demir Evleri projesiyle Ağa Han Mimarlık Ödülü aldık. Otel projesinin buraya uygun olmasını istiyoruz. Projeyi biz çizip, inşaatta rol üstleneceğiz.

Fibula Mücevher ile Aman Resorts, bu şartı anında kabul etti. Projenin inşaat aşaması bir yılı bile bulmadı, 22 milyon dolara Amanrüya adlı tesis ortaya çıktı. Resmi açılış tarihi henüz netleşmese de 15 Ağustostan itibaren müşteri kabulünün başlayacağına ilişkin duyurular yapıldı. Zelfa Olivier, ilk verilerden memnun kaldı:

- Otel hemen doldu. Zaten 36 odamız var.

- Müşteride hedef kitleniz kimler

- Sessiz ortamlarda lüks tatil yapmayı sevenler. Bu müşteriler, Para önemli değil, yeter ki sakin ortam olsun der. Aman Resorts zincirinin 150 bin dolayında süreklilik sergileyen müşterisi var. Onlara Bodrumdaki yeni tesisle ilgili mektuplar gönderildi.

Müşterilerin titizliğini şu cümleyle ortaya koydu:

- Görüntü ve gürültü kirliliği istemezler.

- Onlar arasında Türkler de var mı

- Kaç kişi olduklarından emin değilim ama Aman Resortsun müşterileri arasında Türkler de var.

Amanrüya, ilk müşterilerini gecelik 800-900 Euro fiyat aralığında kabul etti. Daha sonra fiyat 1000 Euronun üzerine çıkacak... Bodrum, böylece lüks ve sakin tatil isteyenleri çekecek...

Hedefte İstanbulda otel de görünüyor


AMAN Resorts, 1988de Adrian Zecha tarafından kurulmuş. Yönetim merkesi Singapurda. Çinden Fransaya, Endonezyadan Hindistana, ABDden Filipinlere kadar 24 farklı ülkede otel işletiyor. Aman Resorts Türkiye Temsilcisi Zelfa Olivierya sordum:

- Aman Resortsun İstanbulda da otel işletme planı var mı

- Uygun yer ve yatırımcı olursa elbette İstanbulda da otel işletmek istiyoruz.

Diskotek yok, 12 ay açık kalma planı var

AMAN Resorts Türkiye Temsilcisi Zelfa Olivier, müşterlerinin sakin ortam arayışına bir örnek verdi:

- Göltürkbükündeki Amanrüyada diskotek yok. Sadece klasik Türk müziği ve batı müziği sesi hafiften duyulacak.

- Sadece yaz sezonunda mı açık olacak

- 12 ay faaliyette olmayı planlıyoruz.

- Kış sezonunda gelen olur mu

- Aman Resorts zinciri, kışın da pazarlayabileceğini düşünüyor.

Vahap Munyar / HÜRRİYET

 


Geri Dön