İhale

Tuzla marka olacak

CHP ile AK Parti arasında kıran kıran geçen seçimlerin ardından Belediye Başkanı seçilen Dr. Şadi Yazıcı, olaylı seçim gecesini, yaşanan tartışmaları ve geleceğe yönelik vizyonunu anlattı

İki dönem AK Parti ilçe başkanlığı yaptıktan sonra 29 Mart'ta Mehmet Demirci'nin yerine aday olan Şadi Yazıcı, Tuzla'nın İstanbul'un en bakir ilçesi olduğunu belirterek, iyi bir planlama, doğru yatırımlar ve tam bir katılım ile ilçenin adını sadece Türkiye'de değil dünyada da örnek belediyecilik sergileyeceğini söyledi.

EN GENÇ BELEDİYE

Henüz 38 yaşındaki Yazıcı, yönetim kadrosunu da genç ve dinamik isimlerden oluşturdu. Başkan Yardımcılıklarını 35 yaşındaki Ahmet Çabuk, 36 Serhan Kural, 34 yaşındaki Funda Oktay'ın yürüttüğü Tuzla'da hedef içerdeki dinamik yapıyı hizmetlere yansıtmak. Ziyaretimiz sırasında Başkan ve yardımcılarının odaları önünde biriken kalabalık, yeni yönetimin getirdiği heyecanı da özetliyor. Hayırlı olsun ziyaretleri sırasında vatandaşlar, hissettikleri eksiklikleri ve ilave beklentilerini dile getiriyor. En büyük şikâyet ise işsizlik. Belediyeyi iş bulma kurumu olmaktan çıkarılması gerektiğinin altını çizen Ahmet Çabuk, üniversiteler ve sanayiciler ile bir araya gelerek istihdamı arttıracak ortak projelerin hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.


EVLERE MİSAFİR OLACAĞIZ

Henüz çiçeği burnundaki belediye başkanı Yazıcı, AK Parti'nin Maltepe ve Kartal'da aldığı sürpriz sonuçların kendisi için ders olacağını belirterek, “Belediyecilik alanında çok büyük projelere imza atıldı. Büyük değişimler ve gelişmeler kaydedildi ancak sanıyorum bu dönemlerde halkımızdan biraz uzak kaldık. Fazlasıyla teknik işlerin arasında kaybolduk” diyerek özeleştiri getirdi. Tuzla'da başlayan yeni dönemde belediyecilik hizmetlerini yeni projeleri ile taçlandıracaklarını belirten Yazıcı, bunun yanında halktan kopmadan, halkla iç içe bir yönetim sergileyeceklerini ve vatandaşlar ile daha yakın diyalog içinde olacaklarını kaydetti. Tuzla'da yaşayan her bireyin, mutlaka belediye başkanı veya üst düzey bürokratı ile güzel bir anısının olacağını taahhüdünü veren Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmiş dönemde yetersiz kalan bazı yatırımlar oldu. Hala çok ciddi bir mülkiyet sorunu var. Belediyemize katılan beldelerde ciddi sorunlar yaşanıyor. Tüm bunları iyi bir planlama ve doğrudan çözüm yöntemleri ile çözeceğiz. Ancak önceliğimizi yitirmememiz gerekiyor. Asli unsur olan vatandaşlarımız ile daha yakın bir diyaloga gireceğiz. Onların bizi ziyaret etmesini beklemeden biz kendilerini evlerinde ziyaret edeceğiz. Gerekirse kapı kapı dolaşıp, kendimi daha iyi ifade edeceğiz” diye konuştu.


MARKA KENT PROJESİ

Yazıcı halk ile bütünleşme projesinin yanında ilçenin İstanbul'un parlayan yıldızı haline getirmek için bir dizi projeyi de masaya yatırdıklarını söyledi. Mülkiyet sorununu aşacak, sanayi yatırımlarının önünü açacak, sosyal, kültürel, turistik ve sağlık alanında bir çok hamleyi önümüzdeki 5 yıl içinde Tuzla halkının hizmetine sunacaklarını kaydetti. İşte Yazıcı'nın ağzından yeni Tuzla projeleri;

İstanbul'un gelişimini şekillendirecek olan ve kentin 'yeni anayasası' olarak nitelenen İstanbul Çevre Düzeni Planı, Anadolu Yakası'nda Tuzla'nın, İstanbul'un yeni cazibe merkezlerinden birine dönüştürecek.


Yeni sanayi ve yerleşim alanı


Plana göre, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda Tuzla, Avrupa Yakası'nda ise Silivri yeni çekim merkezi olacak. Tuzla, yoğun nüfus artışının yaşandığı İstanbul'un geleceğinde daha da etkili olacak. Çünkü Tuzla, İstanbul Çevre Düzeni Planı'nda ön plana çıkarılan bölgeler arasında yer alıyor. Tuzla planda, yeni sanayi ve yerleşim alanı olarak planlandı. Yeni konut alanlarının planlanacağı Tuzla'da ayrıca Teknoloji Parkı (Teknopark) ve üniversite kurulacak. Böylece Tuzla, sosyo-ekonomik ve kültürel alanlarda çağ atlayacak. Metro ise Tuzla'ya kadar uzayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'ya çok önemli yatırımlar yapacak.


Teknopark ve üniversite


Tuzla Hal Projesi: İstanbul'un ikinci büyük hali, içinde otel, banka, kuaför gibi tüm ihtiyaçları karşılayacak hizmetlerin de yer alacağı küçük bir kent özelliği taşıyacak. Yeni hal projesi 25-30 bin kişiye yeni istihdam alanı oluşturacak. Çevre dostu kimliğe sahip olacak halin atıkları ve çöplerinin yüzde 80'i geriye dönüştürülecek. Hale giren tüm ürünler laboratuar analizleriyle sıkı kontrolden geçirilecek.


Katma değeri artacak


Şelale Park Projesi: Aydınlı Mahallesi'nde yeşil ve mavinin buluşturulacağı proje, çok fonksiyonlu kompleks bir alanı kapsayacak. Şelale Park alanı içinde şelaleler ve kaynağını şelaleden alan bir gölet de bulunacak. Proje içinde ayrıca kafeterya, piknik alanı, fitness ve basketbol gibi spor alanları ile go-kart pisti de yer alacak.


Tuzlakale projesi


Kamil Abduş ve Sakız Adası İyileştirme Projesi: Kamil Abduş Gölü ile Sakız Adası arasında bir bütünlük sağlanacak ve 200 bin metrekarelik bir su kenarı, Tuzlalılar'ın dinlenme (rekreasyon) alanına dönüştürülecek. Bu proje kapsamında, Ankara'daki Atakule benzeri Tuzlakale yapılacak. Tuzlakale, Tuzla Sahil Yolu'na görsel açıdan estetik kazandıracak. Ayrıca Tuzla'daki orman ekosisteminde yaşanan bozulmaları önlemek ve biyolojik çeşitliliğin azalmasını durdurmak amacıyla Aydınlı Mahallesi Konaşlı Mevkii'nde piknik ve oyun alanlarının yer alacağı bir mesire alanı oluşturulacak.


Eğitim hamlesi


Tuzla Eğitim Köyü Projesi: Ak Fırat ve Orhanlı bölgelerini kapsayacak projeyle, ilköğretim, orta ve yükseköğretim kurumları kampus şeklinde bir arada toplanarak bir eğitim köyü kurulacak. Projeyle hem eğitimin kalitesinin yükseltilmesi hem de bölgenin metropole nitelikli personel yetiştirilmesi rolünü üstlenmesi sağlanacak.

Tarihi Tuzla Evlerinin Restorasyonu Projesi: Tarihi Tuzla Kent merkezi, aslına uygun yapılacak restorasyon çalışmalarıyla tarihi dokusuna uygun biçimde yeniden canlandırılacak. Bölge yerli ve yabancı turistlere yönelik gezi alanı ve turizm merkezine dönüştürülecek.

Yenişafak