08 / 05 / 2024

Tuzla yatırımlarla değerleniyor!

Tuzla yatırımlarla değerleniyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Jale Özgentürk, bugünkü yazısında Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın projelerinden ve yatırımlarından bahsetti. İşte o haber...



İstanbul’un 8 organize sanayi bölgesinin 5’i Tuzla’da. Türkiye’nin en büyük tersaneleri de Tuzla’da. Ve Tuzla artık sanayisiyle anılıyor. Oysa Tuzla bir zamanlar İstanbulluların yazlığıydı. Eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel yaz dönemi çalışmalarını oradaki evinde yürütürdü.


Tuzla yatırımlarla değerleniyor!


Bu durumdan Tuzlalılar memnun değil tabii ki. Bu algının değişmesini istiyorlar. Bunun için de Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın projeleri var.Yazıcı, bölgenin sanayi algısını değiştirecek yatırımlardan birini marina ve Viaport alışveriş merkezi olarak anlatıyor. 750 yatın bağlanabileceği marinanın yapılmasıyla bölgenin çekim gücünün arttığını söylüyor. Kentsel dönüşümün devam ettiğini ancak deniz kıyısında villaların olduğu bölgede imar değişikliğine kesinlikle izin vermediklerini anlatıyor. “Amacımız Tuzla’yı eskiden olduğu gibi tatil merkezi yapmak. İstanbul’un Bodrum’u olmaya aday bir ilçe olarak görüyoruz” diyor.


Ancak Yazıcı’nın daha önemli bir hedefi var. Türkiye’nin bir süredir temel bilimleri ihmal ettiğini düşünüyor. Fen, matematik, mühendislik eğitimlerinin önemsenmediğini hatırlatıyor ve bu konuda adım atmak istediğini açıklıyor. Hedefini de şöyle açıklıyor:


“Tuzla denince akla ilk eğitim gelsin istiyoruz artık. Tuzla Belediyesi olarak Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı’nı kurduk. Vakfa bağlı bir üniversite kuracağız. Böyle bir üniversite üretim-sanayi-kamu işbirliğini oluşturmak açısından sanayi ağırlıklı bir yerde yer almalı. Tuzla’da sanayici de var üniversite de fakat temel bilimler konusunda kimse yatırım yapmıyor. Son iki yılda devlet üniversitelerinde 37 adet Temel Bilimler Fakültesi kapatıldı. Şu an da üniversite binasının tasarımına ilişkin çizimler yapılıyor. Ayrıca Kibar Grubu, İş Bankası Grubu ve Arçelik ile görüştüm. Sanayiciler projemize sıcak bakıyor.”



Jale ÖZGENTÜRK/Hürriyet


Geri Dön