27 / 04 / 2024

Tuzla’da deprem teyakkuzu! Binalar boşaltıldı, yıkım başladı!

Tuzla’da deprem teyakkuzu! Binalar boşaltıldı, yıkım başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerini ardından olası bir deprem tehlikesi yaşayan İstanbul’un en riskli ilçelerinden Tuzla’da, orta hasarlı olduğu belirlenen binaların yıkım süreci başladı.



Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük felaket sonrası uzun süredir beklenen İstanbul depremi için teyakkuz durumuna geçen ilçeler arasında bulunan Tuzla’da orta hasarlı olduğu belirlenen binalarda tahliye ve yıkım süreci başlatıldı.

Tuzla’da deprem teyakkuzu! Binalar boşaltıldı, yıkım başladı!

Konuyla ilgili konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul’un büyük bir risk altında olduğunu belirterek, “Hiç kimseye ölme veya enkazın altında kalma özgürlüğü veremeyiz” dedi.

Gölcük Depremi sonrası orta hasarlı  67 binanın hak sahipleri ile bire bir görüşmeler gerçekleştirildiğini bildiren Yazıcı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ise, 27 binaya tebligat gönderilerek boşaltılması ve oturanların binalardan ayrılmasıyla yıkım sürecinin başladığını söyledi.

Tuzla’nın, Bakırköy’le birlikte deprem fay hattına en yakın iki ilçe olduğunu hatırlatan Yazıcı, “7 büyüklüğündeki bir depremi 9 yıkım gücünde olacağından bahsediliyor. Böyle bilimsel bir veri karşısında daha fazla duramazdık ve biz de vatandaşımıza ‘bunları mutlaka dönüştürmemiz, yenilememiz lazım, mutlaka burayı tahliye etmeniz’ gerekiyor dedik” diye konuştu.


Geri Dön