Kent Haberleri

Tuzla’da deprem teyakkuzu! Binalar boşaltıldı, yıkım başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerini ardından olası bir deprem tehlikesi yaşayan İstanbul’un en riskli ilçelerinden Tuzla’da, orta hasarlı olduğu belirlenen binaların yıkım süreci başladı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük felaket sonrası uzun süredir beklenen İstanbul depremi için teyakkuz durumuna geçen ilçeler arasında bulunan Tuzla’da orta hasarlı olduğu belirlenen binalarda tahliye ve yıkım süreci başlatıldı.

Konuyla ilgili konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul’un büyük bir risk altında olduğunu belirterek, “Hiç kimseye ölme veya enkazın altında kalma özgürlüğü veremeyiz” dedi.

Gölcük Depremi sonrası orta hasarlı  67 binanın hak sahipleri ile bire bir görüşmeler gerçekleştirildiğini bildiren Yazıcı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ise, 27 binaya tebligat gönderilerek boşaltılması ve oturanların binalardan ayrılmasıyla yıkım sürecinin başladığını söyledi.

Tuzla’nın, Bakırköy’le birlikte deprem fay hattına en yakın iki ilçe olduğunu hatırlatan Yazıcı, “7 büyüklüğündeki bir depremi 9 yıkım gücünde olacağından bahsediliyor. Böyle bilimsel bir veri karşısında daha fazla duramazdık ve biz de vatandaşımıza ‘bunları mutlaka dönüştürmemiz, yenilememiz lazım, mutlaka burayı tahliye etmeniz’ gerekiyor dedik” diye konuştu.

YENİLENME KONUSUNDA ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Başkan Yazıcı, kira desteği başta olmak üzere bu binalarda yapılacak dönüşüm projelerine tüm teknik alt yapı dahil olmak üzere projelendirmede her türlü desteği vereceklerini belirttiklerini söyleyen Yazıcı, “Artık kanuni zorunluluk gereği, vatandaşlarımızın bu binaları tahliye etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“HİÇ KİMSEYE ÖLME YA DA ENKA ALTINDA KALMA ÖZGÜRLÜĞÜ VEREMEYİZ!”

Boşaltılan binalarda yıkımların hemen gerçekleştirileceğini bildiren Yazıcı, “Binalar boşaltıldığı an yıkılacak ve güvenli bir bina yapılıncaya kadar süreç devam edecek. Bu, 22 senedir vatandaşa bildirilen bir süreç. 2022’de biz hepsiyle, 3’er defa hepsiyle toplantı yaptık. Birçok kez kendilerine bu binaların boşaltılması gerektiğini söyledik. Yani bu tebligatlar yeni değil. Dönüşüm ile ilgili tüm uyarılarımıza rağmen süre istediler. Ancak İstanbul büyük bir risk altında ve böylesine büyük bir risk barındıran yerde hiç kimseye ölme ya da enkaz altında kalma özgürlüğü veremeyiz” şeklinde konuştu.

İstanbul’la ilgili son dakika gelişmesi! Üç ilçe o bölgeye taşınıyor!

stanbul'da deprem göçü hızlandı! Şehrin kuzeyine ve TOKİ konutlarına talep katlandı! İşte en çok talep gören yerler...

Olası İstanbul depreminde 90 bin yapı... Veriler peş peşe açıklandı! İstanbullular hemen bakın!