28 / 04 / 2024

İstanbul’la ilgili son dakika gelişmesi! Üç ilçe o bölgeye taşınıyor!

İstanbul’la ilgili son dakika gelişmesi! Üç ilçe o bölgeye taşınıyor!

Deprem nedeniyle oluşturulacak Ulusal Risk Kalkanı projesinin toplantısı sonrası önemli açıklamalar geldi. Buna göre İstanbul’da 3 ilçenin taşınabileceği belirtilirken, yeni yerleşim yerlerinin nerede olacağı da belirlendi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta deprem olmak üzere kuraklık ve sel gibi afetlere hazırlıklı olmak amacıyla Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli'nin oluşturulacağını bildirdi.

İstanbul’la ilgili son dakika gelişmesi! Üç ilçe o bölgeye taşınıyor!

Akşam’da yer alan habere göre, konuyla ilgili Ulusal Risk Kalkanı'nın önceki gün yapılan ön toplantıya sismoloji, jeoloji, şehircilik, inşaat, mimarlık, sosyoloji gibi alanlarda uzman ve bilim insanları katıldı.

GÜVENLİ KENTLER KURULUYOR

Toplandı sonrası bilim insanları, önemli konunun cumhurbaşkanlığı düzeyinde ele alınmasının önemini vurgulayarak, olası deprem riskine ve zemine göre şehirleşme ve dönüşümün önemini vurguladıklarını ve çalışmaların bu yönde olacağına yönelik bilgilendirme yapıldığını söyledi.

ESENLER'İN KUZEYİNE YENİ KENT İNŞA EDİLİYOR!

Toplantıya 10 jeofizik ve jeolog uzmanın katıldığını söyleyen Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Türkiye’nin bir deprem bölgesi olduğunu ve hemen tüm illerin risk altında bulunduğunu vurguladıklarını bildirdi.


Geri Dön