02 / 05 / 2024

Tuzla'da dev afet merkezi inşa edilecek!

Tuzla'da dev afet merkezi inşa edilecek!

Bugün, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen ve onbinlerce insanın yaşamına mal olan deprem felaketinin 10'uncu yıl dönümü



Afette hayatını kaybedenler bugün yakınları tarafından gözyaşlarıyla anılırken, 10'uncu yıl depreme hazırlık çalışmalarında da bir dönemeç oldu. Dün "Güvenli Yaşam Gönüllüleri" projesinin tanıtımı için Taksim Meydanı'nda düzenlenen toplantıda, dünyanın en büyük afet merkezlerinden birinin İstanbul'a inşa edilmesi için protokol imzaları atıldı.

İbadethaneden sığınağa
25 milyon TL'ye mal olması beklenen Doğu Marmara Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nin inşa protokolü, Vali Muammer Güler ve Türk Kızılayı Genel başkanı Tekin Küçükali tarafından imzalandı. Güler, deprem sonrasında hayatın devamı için yaşam ortamı sağlanmasının önemli olduğunu ve lojistik merkezin bu ihtiyacı karşılayacağını söyledi. Merkezin dünyayla boy ölçüşecek çapta bir proje olduğunu söyleyen Tekin Küçükali ise, "Merkezde 350 bin kişiye ulaştırılabilecek kapasitede ekipman olacak. 3 dinin temsilcilerine hizmet verebilecek ibadethanelerden sığınaklara kadar herşey bu merkezde mevcut olacak" dedi.

Güler: Eğitim şart
İmza töreninin ardından Vali Güler, bu yıl içinde uygulamaya konulacak olan "Güvenli Yaşam Gönüllüleri" projesinin tanıtımını yaptı. Projeye destek veren sanatçılar Nedim Saban, Ali Uyandıran ve BKM Mutfak oyuncuları ile biraraya gelen Güler, "Bu proje ile deprem eğitimi alınacak. Unutmayın ki bir saatlik eğitim bir ömre bedel. 17 Ağustos depreminde 72 saatte kimse ne yapacağını bilmediği için çok sayıda ölüm gerçekleşti. O nedenle depremle ilgili eğitime çok önemli. Bu projeye herkesin katılmasını bekliyoruz" dedi.
Akşam


Geri Dön