İmar

Tuzla'daki Bin Evler Sitesi'nde sular durulmuyor! İnşaat alanı bir anda 32 bin 908 metrekareye çıkartıldı!

İstanbul Tuzla’da Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ‘Rezerv Alanı” ilan edilen 70 malikli “Bin Evler Sitesi”nin 19 bin metrekare olan inşaat alanı 32 bin 908 metrekareye çıkarıldı.

İstanbul'un Tuzla ilçesinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ‘Rezerv Alanı” şeklinde ilan edilen toplamda 70 malikli “Bin Evler Sitesi” inşaatına AK Parti döneminde kaçak bir biçimde başladı. O dönem verilmeyen ruhsat, belediye el değiştirdikten sonra verildi. Emsal artışı gerçekleştirildi. 19 bin metrekare olan inşaat alanı 32 bin 908 metrekareye yükseltildi. Tapu tescil davası açan 70 malik şimdi de ruhsat davası açmaya hazırlanıyor.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk imzalı habere göre, AK Parti döneminde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle rezerv alan şeklinde ilan edilmiş olan Tuzla Villalar bölgesinde kalan 70 malikli inşaat projesi için Fars Yapı’yla sözleşme imzalandı. Fakat Tuzla Belediyesi’nden ruhsat alamayınca projeyi belediye şirketlerinden TUZYAP’a devretti. Yerel seçimlerde belediye yönetimi CHP’ye geçtikten sonra maliklerden yeşil alan ve yol için bedelsiz alınan alanlar da projeye dahil edildi. Ruhsat 29 Mayıs 2024 tarihinde verildi ve 19 bin metrekarelik inşaat alanı emsal artışıyla beraber bir anda 32 bin 908 metrekareye çıktı. Maliklerin avukatı şimdi dava açmaya hazırlanıyor.

AVUKAT HUKUKSUZLUĞU MADDE MADDE ANLATTI

Maliklerden Av.Belçin Acka Niran yaptığı açıklamada söz konusu bu süreci ve gelinen noktayı madde made anlattı.

-Tuzla'da Cumhurbaşkanı kararnamesi ile rezerv alanı ilan edilmiş olan emsali 1.10 olan, 4 (Zemin +3) kat ve en fazla 19 bin 648 metrekare inşaat izni verilmiş olan villalar bölgesine, CHP belediyesi 7 (Zemin+6) kat ve 32 bin 908 metrekare inşaat izni verdi. Bu ruhsatı nasıl verdiniz?

-Maliklere ait olan ve bedelsiz terk edilmiş yol ve yeşil alanları parsele çevirmiş olan  Tuzla Belediyesi'nin bu hukuksuz işlemini neden iptal etmediniz? 

Hukuksuzluktan Tuzla Belediyesi'nin kazancı olacağını varsaydıysanız, belediyenin bu inşaattan 16 adet konut alması gerekiyordu. Parsel TUZYAP'a devredilerek, Belediye en az 150 milyon Türk Lirası zarara uğratıldı. Bunun için Tuzla Belediyesi, TUZYAP'a tapu iptal ve tescil davası açtı mı? 

 

Ev almak isteyenler dikkat: Ev satışlarında ve kiralarda yön değişti

TOKİ'den 1 haftada 6 yeni kampanya!

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında indirim var mı? Son dakika akaryakıt fiyatları bir bir açıklandı!