02 / 05 / 2024

Çatalca'da 30 ev yıkıldı!

Çatalca'da 30 ev yıkıldı!

Çatalca Kaymakamı Yüksel Ayhan, su baskını nedeniyle 200 ev ile 100 iş yerinin hasar gördüğünü, 30 evin de yıkıldığını bildirdi.



Çatalca Kaymakamı Yüksel Ayhan, ilçede yaşanan su baskını nedeniyle 200 ev ile 100 iş yerinin hasar gördüğünü, 30 evin de yıkıldığını bildirdi. Ayhan, selde mağdur olan vatandaşlara her gün sıcak yemek dağıtıldığını ve 2 lise binasında yaklaşık 150 kişinin barınma ihtiyacının karşılandığını söyledi.  

Özellikle ilçedeki altyapının çok büyük zarar gördüğünü ifade eden Ayhan, 2'si ilçe yolu olmak üzere 7 köprünün sel nedeniyle yıkıldığını, bu nedenle ilçeye alternatif yollardan ulaşım sağlandığını kaydetti. Hasar tespit çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığını belirten Ayhan "Selde 200 ev ile 100 iş yeri hasar gördü, 30 ev de yıkıldı. Selde kaybolan 4 kişiden birini bulduk. Diğer 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor." diye konuştu. Ayhan, sel sularına kapılan 35 sığır, 240 koyun ve 9 atın da telef olduğunu kaydetti. Hasar tespit çalışmalarının tamamen bitmesi durumunda Başbakanlık'tan gelen paranın dağıtılacağını bildiren, Ayhan, "Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Halkımız yanlarında olduğumuzu bilsinler." dedi. Selde kaybolanları bulmak için çalışmaların sürdüğünü anlatan Ayhan, "Çatalca İstasyonu'ndaki aramaları tamamladık ancak sonuç alamadık. Şimdi ekiplerimiz Karasu Deresi üzerinden geçen TEM Otoyolu'ndaki viyadük altında çalışıyor. Zaten bir kişi de burada bulundu." şeklinde konuştu.

SELDE KAYBOLAN BİR VATANDAŞ BULUNDU

Çatalca'da selde kaybolan 4 kişiden biri olan 65 yaşındaki Nusret Dursun'un cesedi bulundu. Çatalca Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre, selde kaybolan kişileri bulmak amacıyla Çatalca İstasyonu'nda yürütülen çalışmalardan sonuç alınamayınca, ekipler Karasu Deresi üzerinden geçen TEM Otoyolu'ndaki viyadük altına yönlendirildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı dalgıçların burada yaptıkları çalışmalarda, kayıplardan 65 yaşındaki Nusret Dursun'un cesedine ulaşıldı. Olay yerinde bekletilen ambulansa konulan Dursun'un cesedi, Çatalca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Nusret Dursun'un cesedinin bulunmasıyla selden dolayı ilçede ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.
Zaman/Erdem Kaplan


Geri Dön