04 / 10 / 2024

UBS, BBVA ve Barclays’ten TCMB faiz tahmini! Faiz indirimi 2025’e ötelenebilir...

UBS, BBVA ve Barclays’ten TCMB faiz tahmini! Faiz indirimi 2025’e ötelenebilir...

UBS, BBVA ve Barclays, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi beklentilerini duyurdu. Buna göre, bu kurumlar, enflasyon verileri ve mevcut ekonomik koşullara dayanarak farklı tarihlerde faiz indirimi öngördüklerini kaydettiler. UBS, BBVA ve Barclays'ın faiz tahmini ne yönde?




Eylül ayı enflasyon verilerinin ardından UBS, BBVA ve Barclays, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimi beklentilerine yönelik yeni raporları paylaştı.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre UBS, TCMB’nin faiz indirimine Kasım ayında başlamasını beklerken, risklerin artmasıyla bu indirimin 2025’e sarkabileceğini kaydetti. 

UBS’in ekonomisti Gyorgy Kovacs, “Dezenflasyon süreci daha belirsiz hale geldi” diyerek, Kasım ayında beklenen 250 baz puanlık indirimin ertelenebileceğine dikkat çekti.

 UBS, BBVA ve Barclays’ten TCMB faiz tahmini! Faiz indirimi 2025’e ötelenebilir...

BBVA ise aylık enflasyonun beklenenden yüksek gelmesi nedeniyle ilk faiz indirimi beklentisini Aralık ayına çekti. Banka, “TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43'e düşse de, bu temkinli indirim için sınırlı bir alan yaratıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Barclays de Kasım ayındaki indirimin kritik olduğunu belirtti ancak Ekim enflasyon verilerinin yüzde 2’nin üzerinde gelmesi durumunda ilk indirimin 2024 sonuna veya 2025’e ertelenebileceğini belirtti. 

Konut, arsa, borsa ne zaman yükselişe geçecek? İşte o tarih…

Merkez Bankası tam 3 yıl önce bugün faiz indirimi yapmasaydı ortalama konut fiyatı 300 bin TL olacaktı!

Merkez Bankası faiz indirimi beklentisi konut sektörüne can suyu oldu! Yatırımcılar rotayı tekrar konuta çevirdi!

Konut piyasası için çarpıcı uyarı: Baskıları azaltmak için daha fazla faiz indirimi şart!

Mevduat faizlerine Merkez Bankası şoku! Bankada 250 bin TL'si olan hemen baksın! İşte bankaların mevduat faizi oranları.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön