Teknoloji

Uçaklardaki telefon yasağı nostalji oluyor!

Bilindiği gibi uçaklarda telefon görüşmesi kesinlikle yasaktır. Ancak bu yasak yakında kaldırılabilir. Bunun nedeni, cep telefonları gibi elektromanyetik dalgalar kullanarak iletişim kuran elektronik cihazların kullanımının uçak navigasyon ve iletişim sistemlerini doğrudan etkilemesidir

Hepimizin bildiği gibi yüzyılın en büyük icatlarından biri olan ve en rahat ulaşım araçlarından biri olarak kabul edilen uçakların içinde telefonlar ciddi kısıtlamalara tabi tutuluyor. Bunun nedeni, cep telefonları gibi elektromanyetik dalgalar kullanarak iletişim kuran elektronik cihazların kullanımının uçak navigasyon ve iletişim sistemlerini doğrudan etkilemesidir.

5G teknolojisi ile birlikte uçakta telefon kullanımı başlıyor!

Uzun süredir devam eden bu kural yakında geçmişte kalabilir. Avrupa Komisyonu, cep telefonu mevzuatını en son standartlara getiriyor. Bu, 5G kapsamını uçaklara da getirebilir.

Karar, Avrupa Birliği içindeki havayollarının uçaklarını en son 5G teknolojisiyle donatmasına ve yolcuların akıllı telefonlarını ve diğer bağlı cihazlarını tıpkı yerdeymiş gibi kullanmalarına izin verecek. Yolcuların artık uçağa binerken cep telefonlarını kapatmalarına gerek yok.

Uçaklarda “piko-hücre” adı verilen bir sistem kurularak 5G kapsaması mümkün olacaktır. Bu ağ istasyonu, uydu ağları aracılığıyla kara tabanlı mobil ağlara telefon görüşmeleri, SMS ve veri bağlantıları göndermek için kullanılabilir.

Avrupa Komisyonu ayrıca 5GHz spektrumunu WiFi üzerinden arabalar, otobüsler ve diğer ulaşım modları için kullanılabilir hale getirmek istiyor. Bu bağlamda, AB Üye Devletlerinin 30 Haziran 2023 tarihine kadar 5 GHz bandını karayolu trafiğine açması gerekmektedir.

Uçaklarda uzun süredir tartışmalı olan telefon görüşmeleri yasağı yakında geçmişte kalabilir. Avrupa Birliği'nde başlayan bu yeni adım, 5G teknolojisi geliştikçe tüm dünyaya yayılacak.

WhatsApp kullananlar dikkat! Bütün bilgileriniz tehlikede! Acele edin hemen bakın!
İş Bankası yeni kampanyasını açıkladı! Bu fırsatı sakın kaçırmayın! 30 Kasım'a kadar hemen bakın!
Dolar bu kadar olacak! Selçuk Geçer öyle bir rakam verdi ki duyan dövizciye ışınlanacak!