27 / 04 / 2024

Üçyol-Buca Metrosu tarihinden önce tamamlanacak! İzmirlilere müjde! 

Üçyol-Buca Metrosu tarihinden önce tamamlanacak! İzmirlilere müjde! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Üçyol-Buca Metro Hattı'nın tarihinden önce tamamlanacağını vurguladı ve detayları paylaştı. İşte Soyer'in o son dakika açıklamaları...



İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Üçyol-Buca Metro hattında çalışmalar son hız devam ederken, dev tünel açma makinesi TBM’lerin de bu ayın sonunda yeraltına girmesi planlanıyor. TBM’lerin gireceği General Asım Gündüz İstasyonu’nda incelemeler yapan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önemli bilgiler verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla hayata geçireceği, Üçyol-Buca Metrosu’nda tünelleri kazacak dev tünel açma makinesi TBM’lerin kurulum çalışmaları devam ederken, makinelerin gireceği kanallar da tamamlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon ve bürokratlarla çalışmaları yerinde inceledi. 

Üçyol-Buca Metrosu tarihinden önce tamamlanacak! İzmirlilere müjde! 

TARİHİNDEN ÖNCE TAMAMLANACAK

İzmir Büyükşehir'in resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Tunç Soyer, 36 metrede TBM’nin oturacağı zeminin betonunun atıldığına, muhteşem bir çalışma olduğuna dikkat çekti. 

Ay sonunda TMB'nin aşağı inmiş olacağını dile getiren Soyer, konuya ilişkin açıklamasında "Hem Buca’ya, hem Üçyol’a doğru TBM iki taraftan kazmaya, yani köstebeğimiz delmeye geçecek. 400’den fazla çalışanımız var. TBM’ler aşağı inince daha da çok olacak" ifadelerine yer verdi. 

Temel atıldıktan sonra 4 sene içinde tesisi işletmeye açmayı vadettiklerine dikkat çeken Soyer, projenin tarihinden önce tamamlanacağını söyledi. 

Soyer, "Devletin, belediyenin, vatandaşın cebinden para çıkmadan, kendi kendini finanse edebilecek, kendi kendini geri ödeyecek bir yatırım olacak" diye konuştu. 

Üçyol-Buca Metrosu tarihinden önce tamamlanacak! İzmirlilere müjde! 

Üçyol-Buca Metrosu'nda dört ayrı TBM çalışacak ve TBM’lerin ikisi öncelikle General Asım Gündüz İstasyonu ile Üçyol İstasyonu arasında, sonra Buca Koop İstasyonu ile Çamlıkule İstasyonu arasında tünel açma çalışmalarını gerçekleştirecek. 

Bu sırada diğer iki TBM'nin de Buca Koop İstasyonu ile General Asım Gündüz İstasyonu arasındaki kazıları bitirmesi öngörülüyor. 

100 metre uzunluğunda ve 6,6 metre çapındaki 450 tonluk TBM sayesinde tünel kazıları hem daha hızlı hem de çok daha güvenli bir şekilde sürdürülüyor. Dev köstebek şeklinde de isimlendirilen TBM’ler, çok yönlü kesici kafa ile birlikte sert kaya zemin koşullarına kolay şekilde uyum gösterebiliyor. 

Üçyol-Buca Metrosu tarihinden önce tamamlanacak! İzmirlilere müjde! 

GÜNLÜK 400 BİN YOLCU TAŞINACAK

Üçyol, Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar Meydanı, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonlarının yer aldığı 13,5 kilometrelik Buca Metrosu, Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan mevcut metro hattı ile Üçyol İstasyonu'nda, İZBAN hattı ile Şirinyer'de entegre edilecek. 

Bu hat üzerinde tren setleri sürücüsüz şekilde hizmet sunacak. Yaklaşık 305 milyon Euro değerinde araç alımı  gerçekleştirilecek. okuz Eylül Üniversitesi istasyonunda 240 araçlık otoparka yer verilecek ve günlük yolcu sayısı 400 bin seviyesinde olacak. 

TOKİ'den Bingöl'e 108 konutluk yeni proje geliyor!

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Milli Emlak, Manyas'taki 3 araziyi yüzde 20 indirimle satıyor! 


Geri Dön