03 / 05 / 2024

UFO, Amazon havasını eve taşıyacak!

UFO, Amazon havasını eve taşıyacak!

Bugüne kadar ısıtma ve soğutma ürünleriyle öne çıkan UFO, rotayı hava temizlemeye çevirdi. Dünyanın ilk iyon jeneratörü fabrikasını kuran şirket, Amazon ormanlarındaki hava kalitesini evlere getirecek  



Alerji, nefes darlığı, dermatolojik hastalıklar, zihinsel yorgunluk, stres... Metropol düzenin en fazla şikayet edilen hastalıkları. Hepsinin temelindeyse hava kalitesinin düşüklüğü var. Yapılan araştırmalara göre negatif iyonların şehir içinde az bulunması bu hastalıkların ana çıkış noktası. Isıtma ve soğutma teknolojilerindeki yenilikçi ürünleri ile adını duyuran UFO'nun 2011 gündemini bu konu oluşturuyor. şžirket, 6 yıl süren Ar-Ge çalışmasının ardından kapalı ortamlarda havayı temizleyen ve iyon seviyesini Amazon ormanlarındaki şelalelerde ölçülen 15 bine çıkaran bir sistem geliştirdi. Yanlızca ameliyathanelerde kullanılan sistemi uygun fiyata imal etmeyi başaran UFO, odaların iyon ve oksijen düzeyini, dünyanın en temiz havasının bulunduğu Amazon'un seviyesine çıkardı.

MARTTA SATILACAK
Mühendis kökenli Yeşil kardeşlerin kendi buluşu olan UFO, Türkiye'de infrared ısıtıcı pazarına ismini veren marka oldu. şžirket teknoloji alanındaki başarısını güçlü bayi ağıyla da pekiştirdi. şžirket son yıllarda ısıtma teknolojisinin yanına soğutmayı da ekledi. Bu alanda da önemli başarı yakalayan şirketin şimdi de iyon teknolojisi kullanarak havayı temizlemeye odaklandı. Dağlarda ve şelalelerde bulunan negatif iyonların insanlara olumlu etkileri düşünerek yola çıkan UFO, mart ayında yeni ürününü piyasaya sürecek.

Ameliyat ortamı kadar steril
İNSAN sağlığı düşünülerek, üretilen bu ürünlerin havayı temizlediğini belirten UFO Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Yeşil, yeni ürünleri ile ilgili olarak şu bilgileri veriyor: 'Bizim makinemizin ürettiği iyonlar havadaki artı yüklü alerjen bakteri ve kirleri çekerek topluyor, büyüyerek havada asılı kalamayacak kadar ağırlaşan bu moleküller ve partikülleri çökerterek uzaklaştırıyor.'

250 dolara satılacak
İYON jeneratörlerinin dünyada ameliyathanelerde kullanıldığını da sözlerine ekleyen Yeşil, 'Bizim geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde ürünü uygun fiyata satacağız. Normalde bu ürün dünyada 2 bin dolara satılıyor. Biz 250 dolar civarında satmayı düşünüyoruz' diyor.

Isıtıcıda 10 yıl garanti veriyor
ÖTE yandan şirket ısıtıcı alanında da yeni yatırımlar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda karbon filament teknolojisi, Türkiye de ilk defa UFO tarafından üretilecek. Petrol türevli ısıtma şekillerine göre yaklaşık yüzde 80'lere varan tasarruf oranına sahip olan karbon filamentler, UFO ısıtıcıların, bir ömür boyu kullanımını sağlayacak. Yaklaşık 3-4 senelik bir Ar- Ge çalışmasını bitiren UFO, karbon filamentli seri üretimiyle ürün garanti süresi de 10 yıla çıkacak.

İyon nedir
İnsan sağlığı üzerinde olumlu ve olumsuz etkileri olan iyonlar bir ya da daha çok artı ve eksi elektrik yüklü atomlara ya da atom gruplarına verilen ortak isim. Yapılan deneylerin sonuçlarına göre negatif iyon oranının yüksekliği damar sağlığından kalp ritmine, nefes kalitesinden deri hastalıklarına kadar bir çok alanda vücut sağlığına fayda sağlıyor. Japon Hükümeti, 2010'da toplu taşıma araçları ve kapalı alanlarda iyon jeneratörlerini kullananlara teşvik verme kararı aldı.
Sabah/Metin Can

 


Geri Dön