27 / 07 / 2024

Ugandalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Ugandalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Uganda vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul edinme hakkı bulunuyor mu? Ugandalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Ugandalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Ugandalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Ugandalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Uganda, Doğu Afrika'da yer alan ülke. Doğuda Kenya, kuzeyde Güney Sudan, batıda Demokratik Kongo Cumhuriyeti, güneybatıda Ruanda, güneyde ise Tanzanya ile komşudur. Ülkenin güney kısmında yer alan Victoria Gölü'nün Kenya ve Tanzanya ile de sınırı bulunmaktadır.


Peki, Uganda vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul edinme hakkı bulunuyor mu? Ugandalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Ugandalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Ugandalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Uganda vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinme hakkına sahip. Ayrıca Uganlıların Türkiye'deki tapu işlemleri için özel bir koşul aranmıyor.


Ugandalıların Türkiye'den gayrimenkul edinebilmeleri için gerekli belgeleri temin ederek, tapu dairelerine gitmeleri gerekiyor.


Türkiye'deki taşınmaz edinimleri için Ugandalıların ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekiyor.




Geri Dön