06 / 05 / 2024

Uğur Dumankaya: 2012'nin son çeyreğinde GYO olacağız! Dumankaya GYO geliyor!

Uğur Dumankaya: 2012'nin son çeyreğinde GYO olacağız! Dumankaya GYO geliyor!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, GYODER sponsorluğunda gerçekleştirilen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Olmak Konferansında yaptığı konuşmada GYOlar için halka arza hazırlanmanın aşamalarına ve önemine değindi.



Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, 15 Aralık 2011 tarihinde Ceylan Inter-Continentalda gerçekleştirilen ve GYOlara yönelik düzenlemelerin, sorunların ve geleceğin ele alındığı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Olmak Konferansında konuşma gerçekleştirdi. Dumankaya konuşmasında, GYOnun önemi, halka arza hazırlık ve sürecin nasıl işleyeceğine dair önemli bilgiler verdi.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya yaptığı konuşmada, Bugün olduğu gibi, geleceğin en önemli, lokomotif sektörü inşaat olacak. Ama gayrimenkulcülüğü bilmek, pazarlamayı bilmek, üretimi bilmek yeterli olmayacaktır. Finansal enstrümanları derinlemesine kullanabilmek oldukça önemli olmaya başladı.  Finansman anlamında daha güçlü hale gelmek, büyük projelere daha rahat başlayabilmek için halka arz hazırlığı yapmak, sektörde ilerlemenin en doğru ve açık yolu. Bazı küçük şirketler GYO olmaları sebebiyle sürekli gündemde kalabilme şansını yakalıyorlar ve rekabette etkin olabilme, rakiplerden geri kalmama hatta rakiplerinin önüne geçme fırsatı buluyorlar. Biz de bu gelişmeleri göz önüne alarak, şirketimiz bünyesinde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına hazırlanabilmek adına kendi departmanımızı oluşturduk. Emin ve güvenilir adımlarla ilerlemek, hatalara izin vermemek adına detaylı bir şekilde çalışıyoruz. Hedefimiz 2012 yılının son çeyreğinde GYO olarak, halka açılıp daha fazla kurumsallaşmak, şeffaflaşmak ve dünyanın radarına girmektir.

GYO kurarak şeffaflık, kurumsallık, çalışan memnuniyeti, innovasyon, likidite, büyüme, karlılık gibi birçok kriteri sağlayabileceğimizi düşünebiliriz. Başka avantajları ise vergisel muafiyetler ve ucuz sermaye sağlamak olarak sayılabilir. Biz Dumankaya olarak aslında sadece GYO olarak halka açılmayı değil, diğer firmalarımızı ve daha sonra grup şirketimizi de halka açmayı düşünüyoruz. Şirketimizin ismini daha uzun vadede yaşatabilmek, yönetim kavgalarından, mal kavgalarından uzaklaştırabilmek, çocuklarımıza miras olarak hisse bırakmak istiyoruz. Halka açılmayı bütün bunlar için bir fırsat olarak görüyoruz dedi.

Türkiyede ilk defa gerçekleştirilecek olan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Olmak Konferansı, halka açık olan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO) ile GYO kurma sürecine ilişkin sektörün ihtiyaç duyduğu bilgiler ve konuların ele alınacağı önemli bir platform olma özelliği taşıyor. GYOların yanı sıra, bankalar, finans şirketleri, değerleme şirketleri, proje geliştiriciler, yatırımcılar ve GYO olma potansiyeli olan tüm kurumları bir araya getiren konferans, sektörün tüm oyuncularına hitap ediyor.

Dumankaya İnşaat

1963 yılında İbrahim ve Halit Dumankaya kardeşler tarafından kurulan ve Kente kimlik katan yaşam alanları kazandırmak misyonuyla yola çıkan Dumankaya Grubu bugün başta inşaat sektörü olmak üzere yapı malzemeleri pazarlamasından otomotive, sigortacılıktan PVC kapı ve pencere sistemleri üretimine pek çok alanda hizmetler veren bir şirketler topluluğuna dönüşmüştür.

Yarım asırlık tecrübesiyle güçlü işbirlikleri, nitelikli insan kaynağı ve yenilikçi yaklaşımıyla olağanüstü projelere imza atan Dumankaya İnşaat, Türkiyenin en çok tercih edilen 5 yaşam alanı geliştirici şirketinden birisi olma özelliğinin sorumluluğuyla kalitesinden asla ödün vermiyor.


Geri Dön