29 / 04 / 2024

Uğur Okulları 7 yeni kampüs açacak!

Uğur Okulları 7 yeni kampüs açacak!

Önümüzdeki dönemde teknoloji entegrasyonunun eğitimde önemli bir fark yaratacağını öngören Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, buna göre gelişim planlarını kurguladıklarını söylüyor. Kulaberoglu, 7 yeni kampüs açacaklarını belirtti...



Yarım asrı aşkın deneyim, vizyon ve geçmişi olan Uğur, kendini eğitime adayan ve yalnızca eğitimle iştigal eden kurucusu Enver Yücel'in başarı hikayesi olarak gösteriliyor. Ekonomist'ten Özlem Bay Yılmaz'ın haberine göre; 26 Kasım 1968'de Laleli'de ilk dersini veren Uğur Dershaneleri bugün, dönüştüğü Uğur Okullari ile Türkiye'nin her noktasında, donanımlı eğitim olanakları sunuyor. Hatırlanacağı gibi Uğur Dershanesi olarak yaklaşık 200 dershanesiyle eğitim veren Uğur markası, dershanelerin kapatılmasıyla birlikte hızlı ve başarılı bir dönüşüm sürecine girdi. Sonraki süreçte kurumun okul öncesinden lise son sınıfa kadar her kademede eğitim veren kampüs ve okullar açmaya başladığını belirten Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, "2014 yılında dershaneden okula dönüşmeye başlayan Uğur Okulları, bugün Türkiye'nin en başarılı ve önde gelen eğitim kurumlarından biri. Uğur markası ile başlayan hikaye bugün BAU Global çatısı altında 4 kitaya yayılan ve üniversiteleri, dil okulları, kampüsleri olan global bir eğitim ağına dönüştü" diyor.

Kulaberoğlu, "2020-2021 eğitim öğretim yılı için büyümeye devam ediyoruz. Istanbul, Ankara, Mardin, Şanlıurfa, Kilis ve Tekirdağ illerimizde 01 Eylül 2020 tarihi itibari 7 yeni kampüs daha kazandırıyoruz. 52 yılı aşkın süredir eğitime yön veren, sektörün en önemli aktörlerindeniz ve yenilikçi eğitim yaklaşımlarımızla her daim Türkiye'nin en ücra köşesindeki öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz, eğitimde fırsat eşitliği yaratmayı misyon ediniyoruz" diyor. 

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için değerlendirmeleriniz neler?

2019-2020 Eğitim - Öğretim Yılı için 37 yeni okul açtık. Öğrenci sayımızdaki yüzde 33'lük artış, Ocak-Ağustos döneminde 250 binin üzerinde öğretmen başvurusu almamız, finansal parametrelerdeki yükselme ve öğrencilerimizin akademik alanda ortaya koydukları başarılarla da veli, öğretmen, öğrenci ve eğitim yatırımcısı için güvenli liman olduk. Bu eğitim öğretim döneminde özellikle pandemi süreci ile yaptığımız yatırımların ne kadar yerinde olduğunu gözlemlediğimiz, emeklerimizim meyvelerini topladığımız bir yılı geride bırakıyoruz. 

Büyüme hedeflerinizde de bahseder misiniz?

Son dört öğretim yıldır her yıl ortalama yüzde 20'lik bir büyüme ile ilerliyoruz. 2020 yılını da yine büyüyerek ve gelişerek kapatacağız. 2020-2021 yılı için öğrenci sayımızda yüzde 34 oranında bir büyüme bekliyoruz. Diğer parametrelerde de benzer büyüme oranları öngörüyoruz. Mevcut durumda göstergeler bu hedeflerin gerçekleşeceğini gösteriyor.

Önümüzdeki döneme ilişkin yatırım planlarınız neler?

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yil için toplamda yaklaşık 500 milyon TL tutarında yeni yatırım yaptık. Bu yıl toplamda 107 kurumumuz ile eğitim hizmeti verdik. Kadrolarımıza 1000'e yakın yeni çalışma arkadaşımızı katarak öğretmen istihdamımızı 7 binin üzerine çıkardık. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize bu yil yoğun yatırımlarımız oldu. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, ülkemizin tüm illerinde öğrencilerimizi kaliteli eğitimle buluşturmak için çaba sarf ediyoruz.


Geri Dön