22 / 12 / 2024

Bahçeşehir Koleji yedi yeni kampüs açacak!

Bahçeşehir Koleji yedi yeni kampüs açacak!

Türkiye genelinde 125 kampüsüyle 12 binin üzerinde çalışanı ile eğitim veren Bahçeşehir Koleji, yurtiçi ve dışında yatırımlarına devam ederek yayılacak. Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Dağ, "Eğitim yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yedi yeni kampüs açmayı planlıyoruz" diyor.



Gçen yılı Türkiye'nin 56 ilinde 125 kampüs ile tamamlayan Bahçeşehir Koleji, fen ve teknoloji liselerini Türkiye genelinde yaygınlaştırma hedefine ulaştı. Fen ve teknoloji liselerinin sayısını hedeflediği gibi 14 kampüse çıkaran Bahçeşehir Koleji, eğitim yatırımlarına devam edecek. Ekonomist'ten Gözde Yeniova, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ile gelecek planlarını konuştu.

2018 yılını nasıl kapattınız? Nasıl bir performans izlediniz?
2018-2019 eğitim öğretim yılını, belirlediğimiz hedeflere ulaşarak tamamladık. Gerek akademik gerekse eğitim yatırımları bakımından koyduğumuz tüm hedeflere zamanında ulaştık. Yılı, Türkiye'nin 56 ilinde 125 kampüs ile tamamladık. Fen ve teknoloji Liselerimizi Türkiye genelinde yaygınlaştırma hedefimize başarıyla ulaştık. Bu yıl fen ve teknoloji liselerimizin sayısını hedeflediğimiz gibi 14 kampüse çıkardık. Akademik olarak da her yıl olduğu gibi uygulamakta olduğumuz eğitim modellerimizi daha da geliştirdik ve yeni eğitim modelleri üzerindeki çalışmalarımızı tamamladık.

Başka hangi programları gerçekleştirdiniz?
2012 yılından itibaren uygulamaya başladığımız Dünya Okulu programımızı, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda derinleştirdik. Harvard Üniversitesi Eğitim Enstitüsü'nden Prof. Dr. Fernando M. Reimers öncülüğünde hazırlanan ve Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Şirin Karadeniz tarafından Türkçeleştirilen "Dünyayı iyileştirmeleri için Öğrencileri Altmış Ders ile Güçlendirmek" kitabında tüm detaylarıyla yer verilen Dünya Vatandaşlığı Öğretim Programı'nı temel alan Bahçeşehir Koleji Dünya Vatandaşlığı Programı'nı hayata geçirdik. Önümüzdeki süreçte Türkiye'de eğitimin tüm bileşenleriyle bu programın paylaşılması hedefini de önümüzdeki yıl için takvimimize aldık. Bunun yanında; 11 seçmeli ders programı ortaya koyduk. "Modern Hava Araçları',' "Endüstri 4.0" "Veri Yapıları ve Algoritmaları" "Web Programlama" gibi 11 yeni ders; Bahçeşehir Koleji akademik birimleri, Bahçeşehir Üniversitesi akademisyenleri, fen ve teknoloji liseleri öğretmenlerimiz, program geliştirme uzmanları ile ölçme değerlendirme uzmanlarının çalışmalarıyla ortaya çıkan, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilerek müfredatta seçmeli ders olarak yer alacak programların içeriğine öğrencilerimiz de katkıda bulundu.

2019 yılı için yatırım planlarınızdan söz eder misiniz? Hangi alanda ne kadarlık bir yatırım planlıyorsunuz?
Türkiye'de ekonomik ve siyasi dalgalanmalar her dönem olmuştur. Bahçeşehir Koleji olarak yarım asırlık Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'nın bir üyesiyiz. Bahçeşehir Koleji kurulalı ise bu yıl 25 yıl oluyor. Dolayısıyla bu dalgalanmalara karşı hareket planımızı, stratejilerimizi belirlerken tecrübemizle hareket ediyoruz. 2019-2020 eğitim öğretim yılında Türkiye genelindeki eğitim yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yedi yeni kampus açmayı planlıyoruz. Bu kampüslerin inşaatları ve süreç planlamaları sona ermek üzere.

Şirketinizin istihdama yönelik stratejisinden söz eder misiniz?
Türkiye genelinde 125 kampüsümüzde 12 binin üzerinde çalışanı olan büyük bir aileyiz. Devam eden eğitim yatırımlarımızla yarattığımız istihdam da artıyor, istihdam konusunda politikamızı değer yaratma ilkesi belirliyor. Çalışanlarımızın hem kurumumuza hem ülkemizdeki eğitim iklimine katkıda bulunması bizler için çok önemli. Bu nedenle Bahçeşehir Üniversitesinde sağladığımız yüksek lisans ve doktora olanakları, meslek içi eğitimlerimiz, BUEK çatısı altındaki kurumlarla dünya genelinde deneyim sahibi olma olanağı başta olmak üzere çalışanlarımızın kendilerini geliştirmelerine yönelik bir strateji sürdürüyoruz. Bu şekilde kurumumuza katılan her kişi üstlendiği görevin ötesinde kurumumuza yenilik katıyor, gelişmemize katkıda bulunuyor.

Bu yıl çalışanlarımızın yan hakları konusunda da bir ilki gerçekleştirerek tüm öğretmenlerimize tamamlayıcı sağlık sigortası olanağı sunduk. Bahçeşehir Koleji, kurucu kadrosu öğretmenlerden oluşan, eğitimcilerin liderliğinde ilerleyerek bugün Avrupa'nın en büyük eğitim kurumlarından biri olan büyük bir eğitim kurumu. Bu başarıya dünyayı takip eden, hep daha iyisini yapmak için çalışan öğretmenlerimiz sayesinde ulaşıyoruz. Öğretmenlerimize hak ettikleri değeri vermek ise kurum olarak en önemli ilkelerimizin başında geliyor.

Şirket olarak 2023 hedefiniz nedir? Bu süreçte hangi vizyonla ilerleyeceksiniz?
Bahçeşehir Koleji olarak 2023 hedeflerimiz, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2023 hedefleriyle örtüşüyor. 2012 yılından bu yana uyguladığımız ve bu yıl Birleşmiş Milletler'in açıkladığı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda derinleştirdiğimiz Dünya Vatandaşlığı Programımız da 2023 yılı hedeflerimiz için önemli bir adım. Önümüzdeki dönemde ülkemize ve dünyaya değer katacak nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında mezunlarımızın ülkemizin adını dünyada duyuracak başarılara imza atması en büyük hedefimiz. Türkiye'nin dünyada bilinen eğitim markası olmak dâ 2023 yılı hedeflerimizden bir diğeri. Türkiye'de eğitime değer katmak üzere sürdürdüğümüz çalışmalarımız artarak devam ederken, dünyada da eğitim alanında yarattığı farkla bilinen bir eğitim kurumu olacağız.

Sektörünüzün bugün geldiği noktayı değerlendirir misiniz? Eğitim sektörünün geleceği ile ilgili öngörüleriniz neler?
Eğitim sektörünün akademik anlamda gelecek hedefleri, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2023 hedefleri doğrultusunda şekillenecektir. Stratejik anlamda ise özel okulların sektördeki payının artacağını düşünüyorum. Devletin varlığını denetim mekanizması olarak daha güçlü hissettireceği, eğitimde özel sektörün payının artırılacağını düşünüyorum.

Bunun yanında eğitim teknolojilerindeki yenilikler de pek çok farklılığı getireceğinden, eğitim sektörünün geleceğinin heyecan verici gelişmelere gebe olduğunu söylemek mümkün.

Sektörün 2023 hedefi için neler düşünüyorsunuz? 2023 yılında hangi noktada olması hedefleniyor? Öngörünüz nedir, sektör bu hedefine ulaşacak mı?
Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk'un eğitim öğretim yılı başında açıkladığı yol haritasında eğitimin bütün olarak ele alındığını görüyoruz. Öğrencilerin akademik gelişimlerine paralel olarak sportif ve sanatsal yönden gelişimleri ve gelişimlerinin takibi de önem kazanıyor. Yine geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni ortaöğretim tasarımı sisteminde de bu anlayışın lise kademesinde sürdürüldüğünü söylemek mümkün. 2023 hedefleriyle; hayalleri, yetenekleri ve hedefleri konusunda daha bilinçli ve kararlı bir neslin şekilleneceğini düşünüyorum. 

"KARDEŞ ÜLKELERE KAMPÜS AÇACAĞIZ"

"Bahçeşehir Koleji olarak hedefimiz, Türkiye’nin dünya çapında bilinen eğitim markası olmak. Bu vizyonla çalışıyoruz. Öncelikle kültürel olarak Türkiye’ye yakın kardeş ülkelerimizde Bahçeşehir Koleji kampüsleri açma hedefindeyiz. Akademik olarak farklı bir ülkede kaliteli eğitim anlayışımızı eksiksiz hayata geçirmek için çeşitli uyum süreçleri var ve akademik birimlerimiz bu konu üzerinde çalışıyor. Eğitimim anlayışımızı farklı bir ülkede hayata geçirmek için tüm hazırlıklarımız bittiğinde, buralarda kampüsler açacağız."


Geri Dön