29 / 04 / 2024

Ukra Grup, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kuracak!

Ukra Grup, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kuracak!

Necati şžaşmaz 'ın rol aldığı reklam filmleri ve dizi sponsorluklarıyla marka bilinirliğini yüzde 58 'e çıkararak bu alanda Ağaoğlu 'ndan sonra ikinci sıraya oturan Ukra Grup, 5 yıl içinde sektörde ilk 5 'e girerek GYO kurma düşüncesiyle yatırım atağına k



Kurtlar Vadisi dizisinin başrol oyuncusu Necati şžaşmaz 'ın rol aldığı reklam filmleri ve dizi sponsorluklarıyla marka bilinirliğini 1 yılda yüzde 2 'den yüzde 58 'e çıkararak bu alanda Ağaoğlu 'ndan sonra ikinci sıraya oturan Ukra Grup, 5 yıl içinde sektörde ilk 5 'e girerek GYO kurma düşüncesiyle yatırım atağına kalkıyor. Beylikdüzü veya Atakent 'te 3-5 bin konutluk yeni bir proje tasarlayan, Boğaz 'da ise A plus bir projeye imza atmak için arsa arayan grup, yılı 6-7 bin konutluk portföy ve 400-500 milyon dolar ciro ile kapatmayı öngörüyor.

Kurtlar Vadisi dizisinin başrol oyuncusu Necati şžaşmaz, nam-ı diğer Polat Alemdar 'la çekilen reklam filmlerinin yanı sıra Av Mevsimi, Kurtlar Vadisi Filistin, Kurtlar Vadisi Pusu, Tarafsız Bölge, Gönülçelen, Müge Anlı ile Tatlı Sert, Halil İbrahim Sofrası, Natural Geografic kanalında yayınlanan Mega Yapılar gibi dizi ve program sponsorluklarıyla adını sıkça duyduğumuz Ukra Grup, inşaat sektöründe giderek artan rekabette reklamın ne derece önemli olduğunun göstergesi oldu. Araştırma şirketi IPSOS 'un verilerine göre 2010 yılının başında yüzde 2 'lik marka bilinirliğini reklamların gücüyle yılsonunda yüzde 58 'e kadar çıkaran grup, bu oranla yüzde 68 ile ilk sırada olan Ağaoğlu 'nu takip etti. Araştırmada yardımsız bilinirlik oranında ise Ağaoğlu ve  TOKİ  'den sonra üçüncü sırada yer aldı. Ukra Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, bu agresif tanıtım atağının altında yatan nedeni ise 5 yıl içinde sektörde en büyük 5 inşaat şirketinden biri olarak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'na (GYO) dönüşme hedefleriyle açıkladı.

Necati şžaşmaz 'lı tanıtımların da desteğiyle Beylikdüzü 'nde satışa çıkardıkları 2 bin 700 konutluk Ukra City projesinde Aralık 2010 'dan bu yana 900 dairelik satış hızına ulaştıklarını kaydeden Yavuz, ay sonunda yerini netleştirecekleri 3-5 bin konutluk yeni bir projeleri daha olduğunu açıkladı. Yavuz, “Bunun için Beylikdüzü ve Atakent potansiyel bölgeler. 5 yıl içinde GYO kurmak hedefiyle yeniden yapılanıyoruz. Bu kapsamda ürün çeşitliliğine giderek Boğaz 'da da A plus bir projeye imza atmayı planlıyoruz. Uzun vadede İstanbul 'a sembol bir proje kazandırmayı hayal ediyorum ” diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği 'nden mezun olan Ukra Grubu Başkanı Atila Yavuz, mühendislik deneyimini değerlendirmek amacıyla inşaat sektörüne adım atmış. Grubun ortakları ise Bayındırlık eski İl Müdürü Ahmet Ziya Balcı, perakende sektöründen Mustafa Kaya ve turizm kökenli Yusuf Adak.

Ukra Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, Ukra City, Hane Plus ve Han Plus projelerinden daire ve ofis satın aldığı belirtilen Necati şžaşmazlı reklam serisinin devam edeceğini, başlayacakları yeni projenin reklamlarında ise dünyaca çapında ses getirecek bir kadın sanatçıyla anlaşmak üzere olduklarını söyledi.

Toplam yatırım 200 mİlyon $

2003 'te inşaat sektörüne giren Ukra Grup, 36 daireli Öykü Evleri, 127 ofisten oluşan Ukra şželale Plaza, Esenyurt 'un ilk çok fonksiyonlu projesi olma özelliğine sahip olan 378 ofislik Ukra Han Plus, 74 ofislik Ukra Sedai Plaza gibi iş merkezlerini başlattı. Yılsonunda elde olan ve projelendirilmiş konut sayısının 6-7 bin konutu bulacağını açıklayan Yavuz, “Yılsonunda 400-500 milyon dolarlık ciroyu tutturarak zaten ilk 5 'e giriyoruz ” dedi. Kuveytli Al-arjowan United Real Estate ve İngiliz İstinvest Gayrimenkul Danışmanlığı şirketleriyle bu ülkelerde konut satışı yapmak için anlaştıklarını, temsilci şirketler vasıtasıyla yurtdışında 200 adetlik satış hedeflediklerini belirten Yavuz, halihazırda hayata geçirilecek projelerinin maliyetinin 200 milyon doları bulacağını sözlerine ekledi.

Hane Plus 'ta Mart 'ta 4 ev alana 1 ev hediye edilecek

Aralık 2012 'de tamamlanacak Ukra City projesinde 62-75 metrekare 1+1 'lerin fiyatları 75 bin ile 100 bin lira arasında, 113-121 metrekare 2+1 'ler 135 bin ile 160 bin lira, 160-211 metrekare 3+1 'ler ise 210 bin ile 250 bin lira arasında satılıyor.

Ukra Grup, Esenyurt 'ta hayata geçirilen Ukra Hane Plus projesinde Mart ayında yeni bir kampanya atağına geçti. 4 ev alana 1 evin hediye edileceği kampanya kapsamında farklı ödeme seçenekleri ve indirim fırsatları da sunuluyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 konutların fiyatlarının 79 bin 400 TL ile 243 bin 700 TL arasında değiştiği kampanyada her konut tipi için 5 bin lira peşinat ödemek yeterli. Aralık 2011 'de teslim edilecek projede, tüketiciler evlerini teslim almadan önce herhangi bir taksit ödemiyor. Kalan tüm borçlar ise evler teslim edildikten sonra, istenirse banka kredisi ile istenirse de Ukra İnşaat 'tan 60 ay vadeli kredi ile ödenebiliyor. Tüketiciler peşin alımlarda yüzde 15 indirim, banka kredisi ile alımlarda ise yüzde 10 indirim alabiliyor. Ukra müşterilerine yüzde 5 indirim fırsatı da sunuluyor. İkinci evi alana toplam bedel üzerinden yüzde 20 indirim yapılırken, arkadaşını-komşusunu getirenin üç taksidini de (3 bin TL 'ye kadar) Ukra İnşaat ödüyor.
Vatan/Nihal YUVACAN


Geri Dön