08 / 05 / 2024

Ulaştırma Bakanlığı, metroda çalışmaya törenle başlıyor!

Ulaştırma Bakanlığı, metroda çalışmaya törenle başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulaştırma Bakanlığı 'na devredilen metro hatlarının elektro-mekanik sistemiçalışmaları, Cumartesi günü törenle başlayacak. Törene Ulaştırma Bakanı Soluk ile Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de katılacak



Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından 'inşası büyük oranda bitirilerek' Ulaştırma Bakanlığı 'na devredilen 44 kilometrelik metro hattında elektro-mekanik sistemler  için çalışmalar hız kazandı.

Ulaştırma Bakanlığı adına Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) ile Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı adına EGO Genel Müdürlüğü (EGO) arasında imzalanan protokol gereği, daha önce ihaleyi alan  şirket tarafından devam ettirilmesine karar verilen 'Ankara Metrosu  Elektro-Mekanik İşleri' de yine törenle devredilecek. Daha önce şirketle yapılan sözleşmede idare ismi olarak adı geçen EGO 'nun  DLH olarak değiştirilmesini ve sözleşmenin yenilenmesini kapsayan tören 21 Mayıs  Cumartesi günü Batıkent-Sincan Metro hattındaki Fatih Metro istasyonunda  gerçekleşecek.

Törene Ulaştırma Bakanı Habib Soluk ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katılacak. Sözleşme devriyle metroların elektro-mekanik sisteminin  yapımına start verilmiş olacak.

SÖZLEşžME NEYİ KAPSIYOR

'Ankara Metrosu Elektro-Mekanik İşi'nin yapım yüklenicisi Ansaldo STS&Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Konsorsiyumu ile EGO arasında daha önce  imzalanmış olan ve cumartesi günü DLH ile yenilenecek sözleşme şu işleri  kapsıyor:

'Mevcut Kızılay-Batıkent hattındaki (ileride genişletilecek alanla birlikte deponun tamamı) elektro-mekanik işlerin yenilenmesi, Batıkent-Sincan OSB  Metro hattındaki elektro-mekanik işlerin yapımı, Kızılay-çayyolu 2 hattında  sinyalizasyon sisteminin yapılması, Tandoğan-Keçiören hattında sinyalizasyon  sisteminin yapılması, Macunköy;deki Depo ve Kontrol Merkezinin sistem gereklerine  göre yenilenmesi ve/veya tadil edilmesi, mevcut 108 adet aracın sinyalizasyon,  anons, telsiz vb. sistemlerinin yeni sistemlere göre yenilenmesi, ileride  alınacak 324 aracın sinyalizasyon için araç üstü ekipmanlarının temini, montajı  ve devreye alınması.'

AA


Geri Dön