26 / 12 / 2024

Ülkenin en büyük ikinci bankası 3 bin kişiyi işten çıkaracak!

Ülkenin en büyük ikinci bankası 3 bin kişiyi işten çıkaracak!

UBS Group, İsviçre’nin en büyük ikinci bankası olan Credit Suisse'i devralmasının ardından 3 bin kişilik işten çıkarmayı kapsayan tasarruf planını devreye soktu.



Dünyanın en büyük varlık yöneticisi şirketlerinden olan UBS, geçen martta İsviçre hükümeti tarafından hazırlanan paket kapsamında, ülkenin en büyük ikinci bankası olan Credit Suisse'yi 3.37 milyar dolar karşılığında satın almış, bankanın 5.4 milyar dolarlık borcunu da üstlenmişti.

UBS, Credit Suisse'in yerel banka birimini koruyacağını belirtirken, işten çıkarma operasyonunun İsviçre'de tepkiyle karşılanmasını beklediklerini ifade etti.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi UBS, yerel bankacılık birimini ayrı şirkete dönüştürüp halka arz etmeyi de düşünüyordu ancak bankanın bu biriminden geçen yıl kâr sağlandı. Ayrıca borcu olmayan tek birimin de yerel bankacılık bölümü olduğu belirtildi.

Dunya.com’daki habere göre UBS'in CEO'su Sergio Ermotti, çalışanlara gönderdiği mesajda, 1000 kişilik işten çıkarmanın birimi bünyelerine katmaları nedeniyle gerçekleşeceğini bildirdi. Ermotti, 2 bin kişilik işten çıkarmanın ise Credit Suisse'i detaylı şekilde yeniden yapılandırmak için gerekeceğine vurgu yaptı.

UBS hisseleri ilk işlemlerde yüzde 5 yükselerek 2008'den beri en yüksek düzeyine çıktı. Şirketin yaklaşık 50 bin çalışanı bulunuyor.

Ülkenin en büyük ikinci bankası 3 bin kişiyi işten çıkaracak!

ÇİN İMALAT SEKTÖRÜ 5 AYDIR DARALIYOR

Öte yandan Çin'de imalat sektörlerindeki öncü ekonomik aktivite verilerinin 5 aydır büyüme eşiğinin altında seyrettiği belirtildi. Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun (UİB) açıkladığı imalat sanayi Satın alma Yöneticileri Endeksinin, ağustosta geçen aya göre 0,4 puan artışla 49,7'ye çıkmasına rağmen daralmanın devam ettiği belirlendi.

İmalat sanayinde yeni siparişler alt endeksi 49,5'ten yüzde 50,2'ye yükselerek genişlemeyi desteklerken, yeni ihracat siparişleri alt endeksi 46,3'ten yüzde 46,7'ye çıkmasına rağmen daralma bölgesini aşamadı. Piyasaya güveninin göstergesi olarak görülen iş beklentileri alt endeksi ise 55,1'den 55,6'ye yükselse de ekonomisi büyük ölçüde imalata dayalı olan Çin'in Kovid-19 salgını sonrası toparlanmadaki kırılganlığın sürdüğünü ortaya koydu.

İmalat dışı PMI ise büyüme eşiğinin üzerinde kalsa da 0,5 puan düşüşle 51'e indi. Endeks, son 5 aydır düşüş eğilimine devam ediyor. İmalat dışı sektörlerde hizmetler alt endeksi 51,5'den 50,5'e gerilerken, inşaat alt endeksi 51,2'den 53,8'e yükseldi. PMI endekslerinde 50'nin üzerindeki değerler ekonomik faaliyetlerdeki artışı, altındaki değerler azalmayı işaret ediyor.


 


 


Geri Dön