29 / 04 / 2024

Uludağ Milli Parkı 'nda çarpık yapılaşmaya son!

Uludağ Milli Parkı 'nda çarpık yapılaşmaya son!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Uludağ Milli Parkı 'ndaki çarpık yapılaşmaya son verilerek bölgenin İsviçre 'nin Davos şehriyle yarışır hale getirileceğini açıklandı



Uludağ Milli Parkı 'nda yaşanan çarpık yapılaşma ortadan kaldırılarak bölge modern bir çehreye kavuşturulacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği 'nden yapılan açıklamada, Uludağ Milli Parkı 'nın “Uzun Vadeli Gelişme Planı ”nın 1964 yılında yapıldığı ve bugünün ihtiyaçlarına cevap veremediği kaydedildi. Açıklamada şöyle dendi: “Bu proje neticelendirildiğinde İsviçre 'nin Davos şehriyle yarışır, uluslararası ekonomi zirvelerinin düzenleneceği, içerisinde mimari yapısıyla, kongre merkezleriyle, sosyal tesisleri ve alışveriş merkezleriyle donatılmış muhteşem bir Uludağ inşa edilecektir.

Oteller plana uygun olacak

Proje kapsamında tesis işletmecileriyle imar planına aykırılıkları gidermeye yönelik bir de mutabakat imzalanmıştır. Bu kapsamda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürülüğü 'nden bir heyet 5 Ağustos 2011 tarihinde Uludağ Milli Parkı 'nın I. ve II. Oteller Bölgesi ile Kirazlıyayla, Sarıalan ve çobankaya günübirlik kullanım ve kamp alanlarında incelemeler gerçekleştirdi. Orman ve Su işleri Bakanlığı, Uludağ 'da bulunan ve ruhsatları imar planına aykırı olarak hizmet eden otellerin yeniden belirlenen plana uygun hale getirilmesi çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. ”
Vatan


Geri Dön