07 / 07 / 2024

Uludağ'da tüm oteller yıkılıyor!

Uludağ'da tüm oteller yıkılıyor!

Bayındırlık Bakanlığı, Uludağ'ın çehresini değiştirmek için düğmeye bastı. Bölgedeki 22 otelin sonradan yapılmış bütün eklentileri yıkılarak tıraşlanacak



Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ'ın çehresi değişiyor. Uludağ Milli Parkı 1. gelişim bölgesi ile alakalı imar planları Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nde askıya çıkarılırken, bölgedeki bütün otellerin ruhsata aykırı inşa edilen eklentileri yıkılacak.

KAMU TESİSLERİ DE VAR
Grand Yazıcı, Beceren, Dağ, Fahri, Kervansaray, Alkoçlar, Kar, Genç Yazıcı Oteli ve Karkay Mekanik Tesis'in kat sayısı 4'e, Aydın Yıldız, Ergün ve Ak Otel'in kat sayısı 3'e, Ağaoğlu, Yazıcı Pansiyon, Ulukardeşler ve B. Garan Tesisleri'nin kat sayısı ise 2'ye indirilecek. Ayrıca, Milli İstihbarat Teşkilatı, Karayolları, Meteoroloji, Köy Hizmetleri, Polisevi ve İl Özel İdaresi'ne ait tesisler yıkılarak, yerlerine 4'er katlı 3 ayrı yönetim merkezi inşa edilecek. Yine bir başka kamu tesisi olan Çevre ve Orman Bakanlığı'nın misafirhanesi de tıraşlanarak 3 kata indirilecek. Birinci ve ikinci bölgede 22 tesisin yer aldığını belirten Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği Başkanı Haluk Beceren, imar planını inceleme imkanı bulamadığını söyledi.

4 KAT OLACAK
Beceren Otel'in de bu plan çerçevesinde tıraşlanarak kat sayısının 4'e ineceğini öğrenen Beceren, "Mevcut tesislerin proje dışı eklentilerine Mayıs ayına kadar müsaade edilecek.
Şartlar ne gerektiriyorsa onu yapacağız" dedi. Ulukardeşler Oteli'nin sahibi Ferruh Ulukardeşler de, bir işletmeci olarak tek hedeflerinin ayakta kalmak olduğunu söyledi. Uludağ'daki bütün otellerin belgelerinin iptal edildiğini dile getiren Ulukardeşler, "Oteli 7 metre sola al deniyor. Kamyon mu bu
Her iki taraf için de uygun çareler bulunmalı" diye konuştu.
Takvim


Geri Dön