28 / 04 / 2024

Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı ve Konferansı 28-30 Ağustos'ta!

Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı ve Konferansı 28-30 Ağustos'ta!

AFAD ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen IDME – Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı ve Konferansı Trio İstanbul tarafından 28-30 Ağustos 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek...




Türkiye, afetler ve sonrasındaki acı tecrübeler söz konusu olduğunda ilk akla gelen ülkelerden biri. Türkiye’de ilk kez Trio İstanbul tarafından organize edilen, T.C Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı – AFAD ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nca desteklenen; “Çok geç olmadan!” sloganıyla da hayata geçirilen  2. Afet Yönetimi Fuarı/Konferansı” bu yıl 28-30 Ağustos 2013 tarihleri arasında Yeşilköy, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek… Dünya çapında bir insani yardım kuruluşu olan İngiltere merkezli Al Khair Foundation’un da ana sponsorluğunu üstlendiği ve ülkemizde de afet alanında faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunca desteklenen konferansın bu yıl ki teması: “Küresel Tehdit, Yerel Tecrübeler: Afet Yönetiminde Sürdürülebilirlik”

 


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın açılış konuşması ile başlayacak fuar süresince gerçekleştirilecek konferans sırasında uzman yerli ve yabancı konuşmacılar yer alacak. Konuk konuşmacılar farklı oturumlarda farklı konuları gündeme getirilecek.

Ayrıca, konferanslar dışında afet öncesi, sonrası yapılacaklar konusunda bilgilendirmeler de yapılacak. Fuarı gezen ziyaretçiler hem bilgilenme hem de afet sırasında kullanılan ekipmanları yakından görme fırsatı bulacaklar.

 

Fuarın stratejik ortağı “Kimse Yok mu Derneği”nin yanı sıra AKA, GEA, AKUT, TRAC, LİDAM, NESAR, ACAT, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve İTÜ Afet Yönetimi Uygulama Araştırma Merkezi de fuara katılan diğer sivil toplum kuruluşları arasında yer alacak.


Geri Dön