22 / 12 / 2024

Trio Uluslararası Fuarcılık, Afet Yönetimi Fuarı 22 Kasımda!

Trio Uluslararası Fuarcılık, Afet Yönetimi Fuarı 22 Kasımda!

Türkiye'nin ilk Afet Yönetimi fuarı Trio Uluslararası Fuarcılık tarafından 22 Kasım Perşembe günü düzenlenecek...



Trio Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk “Afet Yönetimi Fuarı”, 22 Kasım 2012 Perşembe günü,  AFAD Başkanı (T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi) Dr. Fuat OKTAY, Uganda Afetten Sorumlu Bakan ve Teşkilat Başkanı Byarugaba Alex, Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Ünal ÖZTÜRK, Trio Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa CİNGÖZ tarafından açıldı.

 

Fuarın stratejik otağı ‘Kimse Yok mu Derneği’nin arama kurtarma ekibi “ASYA” ile katıldığı fuar,3 gün boyunca dünya çapında isimlerin ağırlanacağı toplantı ve panellere ev sahipliği yapacak.

Ülkemizde afet alanında faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği, Türkiye’nin ilk “Afet Yönetimi Fuarı”, 22-24 2012 Kasım tarihleri arasında Yeşilköy, İstanbul Fuar Merkezi’nde görülebilecek. Afet yönetiminde gerekli ekip ve ekipmanların sergileneceği fuarda, aynı zamanda afetle ilgili çok önemli konu ve konuşmacıların yer aldığı paneller düzenleniyor.


“Kimse Yok mu Derneği”nin stratejik ortak olduğu etkinliğe, aralarında, Haiti, Zimbabwe, Ekvator Ginesi, Uganda, Pakistan, Ruanda, Bangladeş, İngiltere, Endonezya, ABD ve Japonya’nın olduğu ülke temsilcileri de katılıyor.


Fuarın ikinci gününde Pakistan Gümrük Ticaret ve Ekonomi Bakanı Fuarı Mujtaba Shuja Ur Rahman ziyaret edecek.


Afetler ülkesi olan ve yakın geçmişte de üzücü bir afet yaşayan Pakistan ülkesi Gümrük Ticaret ve Ekonomi Bakanı Mujtaba Shuja Ur Rahman Fuarı ziyaret ederek incelemelerde bulunacak.


Fuar’ın ilk günü uluslar arası üne sahip yabancı konuşmacıların da yer aldığı panelde, doğal afetlerin öngörüldüğü yüzyılımızda Türkiye ve Dünya’yı bekleyen riskler ele alındı.


İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Halil Murat Özler’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelin ilk oturumunda, Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp (Depremde Türkiye’nin Sınavı),  Japonya Kyoto Üniversitesi’nden Prof.Dr. Yoshio Kajitani, AFAT’ tan, Derya Polat (AFAD ve Afet Yönetimi), Prof.Dr. Ahmet Ercan (Kentsel Dönüşümün Topluma ve Ülkeye Getirdiği Yenilikler) ve ABD Johns Hopkins Üniversitesi Afet ve Mülteci Merkezi Direktörü Prof.Dr. Gilbert Burnham konuşma ve sunumlarıyla yer aldı.


Öğleden sonra devam eden 2.oturuma ise, Prof. Dr. Şener ÜŞÜMEZSOY, Prof.Dr. Ali Osman Öncel (İstanbul Jeofizik Mühendisliği Odası Başkanı),  Dr. Bülent ÖZMEN (Gazi Üniversitesi Jeoloji Bölümü),  Prof. Dr. Hüseyin ÖZTÜRK (İstanbul Jeoloji Müh Odası Başkanı), Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu (İstanbul Üniversitesi inşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı),Gökhan ERGİN (İSMEP Direktörü), Prof.Dr. Gilbert Burnham, Mahmut Baş (İBB Deprem Ve Zemin İnceleme Müdürü) katıldı. Panelde ağırlıklı İstanbul olmak üzere mega kentlerde afet yönetimi konusu risk ve çözümleriyle birlikte masaya yatırıldı.


Fuarda, Türkiye’de ilk kez Van depreminde kullanılan ve enkaz altını 360 derece görüntüleyen  “Netcad” ve su taşkınlarını önleyen “Water-Gate” bariyerler öne çıkan ürünler arasında yer aldı.


Yerli bir yazılım olan Netcad, afet alanında dünyada ilk kez CNN International tarafından 2010 yılında Haiti Depremi sonrasında ve Van depremi sırasında da Türkiye’de ilk kez kullanılmış bir sistem. Afet alanını, özel kameralarla ‘360 derece’ yöntemi ile görüntüleyen, iki kişilik uzman bir ekip ve bir araç üzerine yerleştirilmiş 8 kameralı özel bir sistem ile afetin sonuçlarını 360 derece olarak görüntüleyebiliyor. Manitoba eyaletindeki kırmızı nehrin taşması sonucu icat edilen Water-Gate su bariyerleri, suyun akış yönünü değiştirerek mobil barikat oluşturarak, sel tehdidini ortadan kaldırıyor.


LİDAM Türkiye’de yeterlilik belgesine sahip 3 kurtarma köpeği ile fuarda !!!


Türkiye' de bulunan ulusal görev yeterlilik belgesine sahip sadece 24 adet arama kurtarma köpeğinden 3 tanesini bünyesinde bulunduran LİDAM, köpekleri, çeviklik parkuru, merpen, hareketli zemin, tünel, tahtiravalli, yönlendirme sehpaları gibi son sistemlerini fuarda sergiliyor.


Fuarda ayrıca, mobil hastane, dayanıklı gıda ürünleri, güvenlik ekipmanları da sergilenen ürünler arasında yer alıyor.


Fuarın stratejik ortağı “Kimse Yok mu Derneği”, arama kurtarma ekibi “ASYA” ile uluslararası afet yönetimi fuarında yer aldı.


Fuarın en büyük destekçisi ve stratejik ortağı olan “Kimse Yok mu Derneği”,  Türkiye’nin değişmeyen gerçeği deprem ve sonrasında yaşanan süreçlere destek olmak, aynı zamanda da toplumda sosyal bilinç oluşturmak adına kurulan ASYA ile fuara katıldı. Arama-kurtarma, medikal kurtarma, psiko-sosyal destek ve acil yardımlar alanında faaliyetlerini tanıttı.


Ayrıca, AKA, AKORD, GEA, AKUT, TRAC, LİDAM, NESAR, ACAD, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve İTÜ Afet Yönetimi Uygulama Araştırma Merkezi de fuara katılan diğer sivil toplum dernekleri arasında yer alıyor.


CPR İLETİŞİM

Ihlamur Yolu Sok. No:11/4 Nişantaşı, İstanbul, Türkiye


t:+90 212 246 20 12                      


Esra KULOĞULLARI         [email protected]              0549 743 78 05

Ayşegül SÖNMEZ             [email protected]        0532 624 28 11

Esin ÖZDEMİR                   [email protected]              0533 353 75 15

Alican BÜYÜKGÜNAY      [email protected]           0549 743 78 04


Geri Dön