04 / 05 / 2024

Uluslararası gayrimenkul sektörü Reexpo Fuarında bir araya gelecek!

Uluslararası gayrimenkul sektörü Reexpo Fuarında bir araya gelecek!

Atılım Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Ürdün, Pakistan, Hollanda, Belçika olmak üzere 7 ülkede gerçekleştirilecek. 



Uluslararası gayrimenkul sektörü Reexpo Fuarında bir araya gelecek!

DÖVİZ GİRİŞİ EKONOMİYE KATKI VERİYOR

Gayrimenkul satışlarında yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisi her geçen gün büyüyor. Gerek konumu gerekse yaşam koşulları sebebiyle ülkemiz, pek çok ülkeden önemli yatırımcıları topraklarına çekiyor. Özellikle; coğrafi yakınlık, vatandaşlık fırsatları gibi önemli etkenler Kazakistan, Özbekistan, Libya, Ürdün, Ukrayna, Pakistan, Rusya, Hollanda, Belçika gibi ülkelerin gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye taşıması sağlıyor.
Dünya'da, yabancılara gayrimenkulle vatandaşlık hakkının verilmesi her geçen büyüyor. Yatırım yoluyla vatandaşlık verilmesi, ülkeler için gelir düzeyinde artış, ülke ekonomisine katkı gibi pek çok avantajı da sunuyor. Türkiye ise, gayrimenkul ile vatandaşlık vermeye başlayan ülkeler arasında son sıralarda bulunuyor. Bakıldığında, özellikle gayrimenkul için Türkiye çok iyi bir yatırım ülkesi konumunda yer alıyor. Kolay ve hızlı satın alma süreçleri, hem yatırım hem de yaşamak için uygun koşullar bu ülkelerin, Türkiye’ye yatırım yapması için büyük bir etken oluyor. Özellikle, Arap ülkelerinden ve  Özbekistan, Kazakistan, Pakistan gibi ülkelerden Türkiye’ye gelmek için ciddi bir talep söz konusu. Öte yandan, döviz ile satış yapılması ülkemize ciddi anlamda döviz girişi olmasını sağlıyor. Konut alımlarındaki artışın her geçen gün artmasıyla birlikte, ülke ekonomisine katkısının da her geçen gün artış göstermesi bekleniyor.

Uluslararası gayrimenkul sektörü Reexpo Fuarında bir araya gelecek!

İSTANBUL ANTALYA  Ankara  EN ÇOK TERCİH EDİLEN İLLER ARASINDA 

Gayrimenkul satın alımı ile vatandaşlık hakkına sahip olunması da gayrimenkule olan yatırımı her geçen gün çoğalıyor. Açıklanan verilere bakıldığında, son 9 senede yabancılara satılan konut sayısı 293 bine çıktı. 2013 yılından itibaren İstanbul’da yabancıların aldığı konut sayısı 116 bin 258 iken, bu rakam Antalya’da 67 bin 766 oldu. Bu sırayı, 14 bin 577 adet konut satışıyla Ankara izledi.

İzmir'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz! Sene sonuna kadar yüzde 60 zamlanacak!

İnşaat sektöründe bayram arifesinde neler oluyor? Çimento, beton, tuğla, bims, laminat parke fiyatları ne kadar?

Tüketici kredilerinin 317 milyar 849 milyon lirası konut!


Geri Dön