04 / 05 / 2024

Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı 1-2 Ekim'de!

Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı 1-2 Ekim'de!

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından organize edilen ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. (MOTAŞ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’ 1-2 Ekim tarihleri arasında yapılacak.




Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP)  tarafından organize edilen ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. (MOTAŞ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek  olan ‘Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’ 1-2 Ekim tarihleri arasında yapılacak.


Dünyanın birçok kentinde troleybüs işletmeciliği yapan ve toplu ulaşım hizmetleri konusunda  karar vericilerden olan üst düzey yetkililer ile CEO'lardan oluşan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Komitesi üyeleri, Malatya Ramada Otel’de düzenlenecek olan ‘Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’na katılacaklar.

 

1 Ekim 2015 Perşembe günü başlayacak olan ‘Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’nda toplu ulaşımın dünü ve bugünü her yönüyle ele alınacak. Çalıştay boyunca ayrıca, UITP’nin yeni projeleri ve toplu taşımacılık sektörünün geleceği de konuşulacak konular arasında yer alıyor.

 

UITP Genel Sekreteri Alain Flausch, son yıllarda toplu taşıma alanında kendini gösteren gelişmelere paralel olarak, Türkiye'de de bu alanda önemli gelişmeler yaşandığını gözlemlediklerini belirterek,  Malatya’nın da toplu ulaşımda troleybüsü  kullanmasıyla birlikte, Türkiye'nin de toplu taşımada yeni bir vizyona kavuştuğunu ifade etti.

 

Alain Flausch, “UITP Yönetim Kurulu olarak ‘Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’nı Malatya’da yaparak projenin tüm diğer üst düzey yöneticileri tarafından yerinde görülmesini arzuladık” dedi.

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, böyle bir organizasyonun Malatya’da yapılmasının ilimizin tanıtımına vereceği katkıya değinerek; “Üyesi olduğumuz Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin düzenlediği ‘Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’na, 15 ülkenin 40 şehri ile Türkiye'den 150 Belediyemizin toplu taşıma alanında en yetkin ve etkili isimlerinden oluşan üst düzey yöneticilerini Malatya’da ağırlamaktan mutluluk duyacağız.

 

Türkiye'de ilk defa Malatya'da hayata geçirdiğimiz ve Malatyalılar olarak Trambüs diye adlandırdığımız toplu ulaşım sistemimizin, bu alanın uzmanları tarafından yerinde görülmesi elbette ki bizi ziyadesiyle memnun edecektir” dedi.

 UITP ‘Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’ 01-02 Ekim 2015 tarihleri arasında, Malatya Ramada Otel'de gerçekleştirilecek.

  

15 ülkenin 40 şehri ile Türkiye'den 150 belediyede görevli ve bu alanda uzman olan ve verdikleri kararlar ile toplu taşıma sistemlerine yön veren isimler birçok ülkesinden katılacak



Malatya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön