28 / 04 / 2024

Ümraniye'de yıkım gerginliği!

Ümraniye'de yıkım gerginliği!

İstanbul'un Ümraniye Belediyesi yıkım yapılacak mahallelerde bazı dükkanların boşaltılması için tahliye kararı gönderdi. Mahallede faaliyet gösteren esnaf ise bu karara tepki gösterdi. 



İstanbul Ümraniye ilçesinde bulunan  Aşağı Dudullu Mahallesi'nde bazı dükkan ve iş yerlerinin yıkılacağı iddia edildi. Birgün'den Dilara Şimşek'in haberine göre; yıkılacak olan iş yerlerinin yerine ‘park, meydan’ı inşa edilecek.

Geçtiğimiz günlerde tahliye kararı alan esnaf önceki gün yıkım için gelen ekiple karşılaştı.

Bu kararın hukuka aykırı olduğunu savunan Avukat Bedirhan Güven, “Kararı dün tebliğ ettiler, bugün ise hemen tahliye ve yıkıma başladılar. Bize itiraz, dava açma veya idari başvuru süresi vermeden bu şekilde hukuka aykırı biçimde işlem yapıyorlar” dedi.

Ümraniye de yıkım gerginliği!

Güven, sürece dair şu bilgileri aktardı:

“5 tane büfe, 2 katlı giyim mağaza, çay ocağı var. Yıkılmak istenen yapılardan biri 2001 yılından beri Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir taşınmazda kiracı. 2020 yılının başında bu sene kira yapılmayacağına dair vakıflardan bir yazı geldi. Kiranın devam ettiği ve sözleşme olduğuna dair dava açtık. Kiracı olduğumuzu söylüyoruz, kaymakamlık ve vakıflar ‘işgalci’ olduğumuzu söylüyor. Burası 600-700 metrekarelik bir yer, park olmaya müsait değil. Dava açacağım ama bir faydası olmayacak çünkü gelip tahliye ettiler.”

Ümraniye'de çevreyi tehdit eden metruk bina yıkıldı!


Geri Dön