02 / 05 / 2024

Umur Güven: Mortgage sektörü 52.5 milyar TL'ye ulaştı!

Umur Güven: Mortgage sektörü 52.5 milyar TL'ye ulaştı!

Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven: 'Mortgage sektöründe geçtiğimiz yılın son çeyreğinde artan talep, yükselmeye devam ediyor. 2010 yılı mortgage sektörünün şimdiye kadar yaşadığı en iyi yıl Ekim ayı itibarıyla 52.5 milyar TL seviyelerine



 Mortgage Uzmanı Garanti olarak, tüketiciye her zaman mortgage konusundaki uzmanlığımızla en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda şubelerimizde bulunan Sertifikalı Mortgage Uzmanlarımız sayesinde, müşterilerin farklı istek ve ihtiyaçlarına en uygun ürünü ve ödeme planını sunuyoruz. Hem uzmanlarımız hem de hızlı ve kolay başvuru sürecimizle tüketicilerin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Müşterilerimizin farklı ihtiyaçları ve risk algılarını dikkate alarak 23 farklı ürünle Türkiye"nin en geniş mortgage ürün yelpazesini oluşturduk.

Ayrıca Türkiye"de bir ilk olan 444 EVİM 444 3846 mortgage çağrı merkezimizden, www.garantimortgage.com internet sitemizden ve mobile.garantimortgage.com ilk mortgage mobil internet sitemizden, mortgage hakkında bilgi alınmasını ve başvuru yapılmasını sağlıyoruz. Bunun dışında birçok farklı hedef kitleye yönelik özel kampanyalarımız bulunuyor. Tüketicilerimizin tüm ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan kampanyalarımızla, avantajlı mortgage seçenekleri sunuyoruz. Kamu çalışanlarına, maaşlarını Garanti Bankası"ndan alan müşterilerimize, KOBİ sahiplerine, Oyak Üyelerine vb bir çok kampanyamız bulunuyor. Mortgage Uzmanı Garanti olarak, ürün ve hizmetlerimizi stratejilerimiz doğrultusunda her geçen sene genişletiyor, ilkleri ve yenilikleri tüketicilere sunmaya devam ediyoruz.

Mortgage sektorunde geçtiğimiz yılın son çeyreğinde artan talep, yükselmeye devam ediyor. 2010 yılı mortgage sektörünün şimdiye kadar yaşadığı en iyi yıl Sektör Ekim ayı itibarıyla 52.5 milyar TL seviyelerine ulaştı. Sene başından bu yana 9.8 milyar TL"lik, yani % 23"lük bir büyüme gerçekleşti. 2010 sonunda sektörün %30"lara yakın bir büyüme kaydederek, yaklaşık 55 Milyar TL"ye ulaşacağını tahmin ediyoruz. Önümüzdeki yıl merkez bankasının politikalarına bağlı olarak faiz oranlarının seyrini düşüşten ziyade artış şeklinde bekliyoruz. Ama bu artış tüketicilerin taleplerini erteletecek seviyede çok yüksek olmayacaktır. Bu hareketlenmeyi de 2011"in son çeyreği gibi bekliyoruz. Son açıklanan 30 haziran bilanço verilerine göre biz de %13,47"lik pazar payımız ile 2007 başından beri elde ettiğimiz sektör liderliğimizi koruyoruz. Yine 30 Haziran tarihli bilanço verilerine göre kredi kartları alacakları hariç tutulduğunda Garanti Bankası konut kredilerinin bireysel kredileri içindeki payı ise yaklaşık % 40 oranındadır.
Milliyet


Geri Dön