01 / 05 / 2024

Umut Güneş: Çamyuva'ya kent parkı inşa edeceğiz!

Umut Güneş: Çamyuva'ya kent parkı inşa edeceğiz!

CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Umut Güneş, Çamyuva 'nın planlı duruma getirilerek köy görüntüsüne son verileceğini ve Ağva Deresi çevresinde kent parkı oluşturacaklarını dile getirdi...




CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Umut Güneş, Çamyuva'nın planlı duruma getirilerek köy görüntüsüne son verileceğini ve Ağva Deresi çevresinde kent parkı oluşturacaklarını söyledi Çamyuva'da hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi veren CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Umut Güneş, Çamyuva kent merkezindeki oluşumun tamamen turizm odaklı olmaktan uzak kaldığını ve kıyı erişiminin kısıtlı olduğunu savundu. Kamusal alanların demografik yapıya göre dengesiz dağıldığını söyleyen Güneş, kentsel alan içerisinde planlama sürecinin tamamlanamamış olduğunu ve kentsel tasarım uygulamalarının yetersiz olduğunu kaydetti. Güneş, şehir plancıları uzmanlarının Çamyuva'yı masaya yatırdıklarını ve Ağva Deresi ile çevresinin kamusal alan olarak kullanım olanaklarıyla, mevcut belediye alanının alt merkez oluşumunda ana merkezi destekleyici yapılanmada bir potansiyel olarak ortaya çıktığı görüşünde birleştiklerini anlattı. Güneş, "Buna göre Ağva Deresi çıkışındaki hazine arazisi üzerine imar planı çalışması ile aqua park alanı, luna park, rekreasyon alanı, parklar ve kıyı kullanımını aktifleştirmek için halk plajları inşa edilecek. 


Mevcut belediye arazisinde gençlik merkezi, idari yapılanma, açık kapalı çok amaçlı spor kompleksi olarak kentsel ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlemelere gidilecek. Yeraltı su kaynaklarının tuzlanması engellenerek Ağva Deresi'ne balıkçı barınağı bir vizyon projesi olarak halkımıza kazandırılacak" diye konuştu. 


"EN MODERN GEZİ PARKURU OLACAK" 

Ağva Deresi ve çevresinde kentsel tasarım projeleriyle bir kent parkı oluşturulacağını aktaran Umut Güneş, Sarısu Deresi ile Ağva Deresi arasındaki 3 kilometrelik sahil bandı eklentileriyle dünyanın en modern bir gezinti parkuru haline getirileceğini söyledi. 


Güneş, sahil boyunca yürüme ve bisiklet parkuru, plaj sporları, sahil kafe ve restoranları, plaj kütüphanesi, cankurtaran kuleleri, tuvaletler, duş yerleri ve soyunma giyinme kabinlerinin hizmet vereceğini kaydetti. Güneş, "Ağva Deresi yanında yap-işlet-devret modeliyle Marka Kent Kemer projesi kapsamında her yaş grubuna hitap eden eğlence merkezi vizyonu projemizle turizmde çeşitlilik, gelirde artış sağlanarak Çamyuva'ya bir canlılık getirilmesine çalışılacak. 


1 2 ay turizm hedefimizi gerçekleştirme projelerimizden birisi olan Buz Hokeyi Sahası'nı Çamyuva'da yap işlet devret modeliyle yapacağız. Kanada, Rusya, İsveç, Finlandiya, Norveç, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve ABD gibi ülkelerde buz hokeyi popüler bir spor dalıdır. Bu ülkelerde farklı kategorilerde buz hokeyi ligleri mevcuttur. Bu lig takımlarını Kemer'e kamp yapmak için getirmek temel hedefimiz olmakla beraber Kemer'i ziyaret eden turistlerimiz için de alternatif bir aktivitedir. Ayrıca bu bölgeye bir gençlik merkezi ile bir kadın kültür merkezi kazandıracağız" dedi. 


Antalya Kemer Gözcü Gazetesi




Geri Dön