02 / 05 / 2024

Uniqka, doğal dokunuşlarla modern tasarımlar yaratıyor!

Uniqka, doğal dokunuşlarla modern tasarımlar yaratıyor!

Uniqka; doğal olanı, yüksek kalite el işçiliği ve modern yaşamla birleştiren yeni bir adres. Kullanılan malzemelerin odağına deriyi alarak tasarımlarının imzası haline getiren marka, geleneksele yenilikçi bir yorum getiriyor.



Tasarımcı Kerem Ariş tarafından hayata geçirilen Uniqka; sanat ve zanaat ile beslenen yaklaşık yüzyıllık bir mirasın yansımalarını taşıyan bir marka. Doğal malzemeyi, yüksek kalite el işçiliği ve modern yaşamla birleştiren Uniqka, sanatın kalıtsal yanını bize bir kez daha kanıtlıyor. Markanın kurucusu tasarımcı Kerem Ariş, babası ünlü heykeltıraş Koray Ariş'ten devraldığı sanat ve zanaat anlayışı ile estetik değerlerini koleksiyonlarına da yansıtıyor.


Markanın en çarpıcı özelliği, sınırlı sayıda üretilen 14 özel ürün içeren koleksiyonun tamamen el yapımı deri ürünlerden oluşması. Uniqka, ev ve ofis yaşamının her noktasında başrole taşıdığı deriyi bir sanat eseri gibi işliyor.


Yaşam alanlarının, özgün ve kişiye özel olması gerektiğini savunan marka, tasarımdan üretime tüm süreçleri baştan sona kendi bünyesinde bulunduruyor. Kendine has malzeme ve kullanılan üretim teknikleri ile farklılaşan ürünlerin her biri Uniqka’nın kendi atölyesinde üretiliyor. Yalnızca doğal malzemeden üretilen tasarımlarda derinin yanı sıra ahşap, metal ve cam öne çıkıyor. Uniqka, özel bir yeri olan deriyi ise tasarımın odağına alarak işlerinin imzası haline getiriyor.


www.uniqka.com


Geri Dön