04 / 05 / 2024

Üniversite öğrencileri Beylikdüzü'nde 3 köy 3 meydan tasarlıyor!

Üniversite öğrencileri Beylikdüzü'nde 3 köy 3 meydan tasarlıyor!

BEYLİKDÜZÜ Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile anlamlı bir işbirliği kurdu. Öğrencilerden oluşan çalışma gruplarının hazırladıkları "3 Köy, 3 Meydan, 3 Üniversite" isimli projenin sunumu gerçekleşti.



BEYLİKDÜZÜ Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile anlamlı bir işbirliği kurdu. Öncesinde Üniversite Rektörü Prof. Yalçın Karayağız'ı ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, birlikte imzaladıkları protokol ile Beylikdüzü'nde kentsel tasarım ve kentsel yenileme çalışmalarına başlanmıştı. 


Protokolün ardından İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden oluşturulan öğrenci grupları Beylikdüzü'nde yoğun bir saha araştırması yaptı. Değerlendirmeler neticesinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde akademisyenler ve öğrencilerden oluşan çalışma gruplarının hazırladıkları "3 Köy, 3 Meydan, 3 Üniversite" isimli projenin sunumu gerçekleşti.

 

Öğrenci ve akademisyenlerden oluşan fikir atölyesinde hızla kentleşen Beylikdüzü'nde, Kavaklı, Gürpınar ve Yakuplu mahallelerinin kırdan kente dönüşüm süreci çok boyutlu ele alınarak, meydanların düzenlenmesine yol gösterecek uygulamalar tasarlandı. 


212 Haber Gazetesi


Geri Dön