28 / 04 / 2024

Üniversite tercihini yapacak gençler için ipuçları! İşe alımlarda en çok tercih edilen üniversite ve bölümler hangileri?

Üniversite tercihini yapacak gençler için ipuçları! İşe alımlarda en çok tercih edilen üniversite ve bölümler hangileri?

Kariyer.net, ‘İşverenin Tercihi’ analizinin sonuçlarını açıkladı. Analiz özellikle üniversite tercihlerini yapacaklar için rehber niteliğinde.  Analiz, hangi üniversitelerden ve hangi bölümlerden mezun olanların daha kolay iş bulduğuna ilişkin önemli sonuçlar ortaya koydu.



Online istihdam platformu Kariyer.net, işverenlerin işe alımlardaki tercihlerini açıkladı. “İşverenin Tercihi” analizinin dördüncüsünü yayınlayan Kariyer.net’in araştırmasında, işverenler ‘Hangi üniversite mezunlarına daha hızlı iş bulduğu’ sorusuna yanıt verdi. İşe alımlarda en çok tercih edilen üniversite ve bölümler sıralandı.

Sözkonusu analiz; Türkiye’de eğitim veren 4 yıllık lisans bölümlerini kapsıyor. 486 bin işverenin katıldığı analizde, 232 milyon işe alım hareketi incelendi.  

Üniversite tercihini yapacak gençler için ipuçları! İşe alımlarda en çok tercih edilen üniversite ve bölümler hangileri?

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTELER

Kariyer.net’in araştırmasına göre; en çok tercih edilen üniversitelerin başında Galatasaray Üniversitesi geliyor. Galatasaray Üniversitesi’ni sırasıyla; Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Türk Alman Üniversiteleri takip etti. Diğer yandan; İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi de mezunlarının en hızlı işe girdiği üniversiteler arasında yerini aldı.

Araştırmada, üniversitelerin en çok tercih edilen bölümlerine de yer verildi. Buna göre; ‘Top 10’ listesinde yer alan bölümler şöyle sıralandı: Hizmet, Yapı ve Bilişim, Otomotiv, Eğitim, Gıda, Finans - Ekonomi, Sağlık, İnşaat, Tekstil, Savunma Sanayi, Fintek, İlaç Sanayi, Tersane/Gemi İnşa, Enerji ve Havacılık.

İTÜ ve ODTÜ mezunlarının en çok yapı sektöründe işe başladığı belirtilirken, Yıldız Teknik Üniversitesi mezunlarının ise otomotiv ve bilişim sektörlerinde iş bulduğu kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön