28 / 04 / 2024

Ünlü AVM'nin inşaatının mahkeme kararına rağmen devam etmesi vatandaşları isyan ettirdi!

Ünlü AVM'nin inşaatının mahkeme kararına rağmen devam etmesi vatandaşları isyan ettirdi!

11 Aralık 2023 tarihinde Trabzon İdare Mahkemesi tarafından inşaat ruhsatı iptal edilen Trabzon Forum Alışveriş Merkezi ek binasında ruhsatsız çalışmaların devam etmesi tepki çekti. Söz konusu inşaatı belediye de engelleyemedi. Yaşanan duruma vatandaşlar adeta isyan etti.



İnşaat ruhsatı 11 Aralık 2023 tarihinde Trabzon İdare Mahkemesi iptal edilen Trabzon Forum Alışveriş Merkezi ek binasında ruhsatsız çalışmaların devam etmesi tepkilere neden oldu.

Forum Trabzon Alışveriş Merkezi'nin ek binasının üzerinde işçilerin çalışma yaptığı görülürken, polis ve zabıta ekipleri de söz konusu inşaat alanında incelemeler yaptı.

Alışveriş merkezi yetkililerinden konu ile ilgili olarak bilgi alan polis ve zabıta ekipleri daha sonra bölgeden ayrıldı. Polis ekiplerinin ayrılmasından sonra da ruhsatsız inşaatta çalışmalar sürdü.

 

HİÇBİR KARAR RUHSATSIZ İNŞAATI DURDURMAYA YETMEDİ

Haber61'te yer alan habere göre Trabzon Forum Alışveriş Merkezi'nin tartışma yaratan ek bina inşaatı, 11 Aralık 2023'te Trabzon İdare Mahkemesi tarafından mevzuata aykırı çalışmalar yapmaları sebebiyle durdurulmuştu.

Fakat mahkemenin verdiği durdurma kararı Forum Alışveriş Merkezi tarafından dikkate alınmadı. Mahkeme kararını dikkate almadan çalışmalara devam eden Forum AVM şehirde de geniş yankı uyandırdı.

Gelen tepkiler üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi 17 Ocak 2024 tarihinde alışveriş merkezi ek binasındaki ruhsatsız inşaat çalışmalarını durdurdu.

Ne var ki durdurulan inşaat aradan bir gün bile geçmeden yeniden başladı. Forum Alışveriş Merkezi ek binasında akşam geç saatlerde işçiler çalışmaya devam etti.

Bu süre içinde ruhsatsız olarak yürütülen inşaata Trabzon Büyükşehir Belediyesi müdahale etmedi.

Yetkililerin sessiz kalması vatandaşlar arasında tepkilere neden olurken, Forum AVM’ye yapılan şikayetleri dikkate alan polis ve zabıta ekipleri de ruhsatsız inşaatı durduramadı.

KARARDA 30 GÜN AYRINTISI

13 Aralık 2023'te mahkeme tarafından verilen kararda, kararın 30 gün içerisinde uygulanması gerektiği belirtiliyordu. Söz konusu Kararda “2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 28. maddesinin 1. fıkrasında; “Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak 30 günü geçemez.” ifadeleri yer alıyordu.

BÖYLE BİR SAÇMALIK OLABİLİR Mİ?

Haber61'in resmi web sitesindeki habere konu ile ilgili yorum yapan vatandaşlar yaşanan duruma adeta isyan etti.  İşte o yorumlar...

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

Benzine de zam geliyor! Sektör kaynakları: Çarşamba günü benzinin litresi 2 TL daha zamlanabilir!


Geri Dön