27 / 04 / 2024

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.



CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, sürekli artış göstererek kira ve konut fiyatları sebebiyle emeklilerin ciddi barınma sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, konuyla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP’li Evrim Karakoz, "Emekli maaşları asgari ücretin de altına indi. Emekli ikramiyeleri eriyerek pula döndü. Emekli vatandaşlarımız, emeklilik dönemlerinde büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Emekli vatandaşlar geçinemiyor, barınamıyor, çarşıya pazara çıkamıyor" dedi.


“KİRALAR 10 KAT, EMEKLİ MAAŞLARI 3,5 KAT ARTTI”

Cumhuriyet'te yer alan habere göre CHP’li Evrim Karakoz, TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu önergesinde, ülkemizde her 4 emekliden 1 tanesinin kirada oturduğunu ve yaklaşık olarak 4 milyon emekli vatandaşın sürekli artış göstererek kira fiyatları nedeniyle büyük mağduriyetler yaşadığını dile getirerek, “Son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artış yaşanırken, emeklilerin maaşları yalnızca 3,5 kat artmıştır. Aydın’da 2 sene önce ortalama 2 bin -3 bin Türk Lirası civarında olan kiralar bugün 12 bin – 15 bin Türk Lirası sınırlarına dayandı. 10 bin Türk Lirası, 14 bin Türk Lirası aylıklarla emekliler geçim derdine mi düşecek, kira derdine mi düşecek?” dedi.

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!


“EN ÇOK KİRADA OTURAN EMEKLİLER MAĞDUR OLDU”

Açıklamasında hükümetin kiralarda yaşanan fahiş artışı önleme iddialarıyla uygulamaya koyduğu yüzde 25’lik sınırın mağduriyetlere çözüm olmadığını kaydeden CHP'li Evrim Karakoz, “Konut sahipleriyle kiracılar arasında büyük anlaşmazlıklar çıktı. Pek çok konut sahibi yüzde 400’lere ulaşan zamlar uygulayarak kiracılarını çıkarmanın yollarını aramaya başladı. Söz konusu bu süreçten de yine en çok emeklilerimiz olumsuz etkilenmiştir” diye konuştu.

“KONUT ALMAK HAYAL, KİRALARINI DAHİ ÖDEYEMİYORLAR”


CHP’li Evrim Karakoz, geçmiş dönemlerde vatandaşların emekli ikramiyesiyle konut sahibi olabildiğini fakat bugün fiyatları milyonlarla belirlenen konutları almanın hayal olduğunu dile getirerek, “Emeklilerimiz bugün konut almayı bırakın kiralarını dahi ödeyemez duruma gelmiştir. Emeklilerin barınma sorununa çare aramak için bir önerge hazırladık ve Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep ettik” dedi.

“ACİLEN KİRA YARDIMI YAPILMALI”

"Emeklilerimizi aç bıraktınız, bari açıkta bırakmayın." diyen Evrim Karakoz  "En düşük emekli maaşını asgari ücrete eşitleyin, seyyanen zamlarını da verin. Kiradaki emeklilere acilen kira yardımı yapın. En önemlisi de senelerdir her seçim dönemi emeklilere verdiğiniz ucuz konut sözünüzü tutun. 22 senedir yapmadınız, dilerim artık insafa gelirsiniz. Yoksa emekli vatandaşların ahı peşinizi bırakmayacak.” dedi.

 

1999'dan önceki binaların balkonları adeta bir saatli bomba!

En yüksek temettü veren ve yabancı yatırımcıda zirveye oynayan 10 hisse

Dolar, euro, arsa, bitcoin ve otomobil değil! İşte yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracı!


Geri Dön