Kent Haberleri

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan sert uyarı: Ev fiyatları uçar ve insanlar evsiz kalır

Sosyal medyayı oldukça aktif kullanan ve Twitter'da yazdıklarıyla sık sık gündeme gelen Özgür Demirtaş yeni bir paylaşımda bulundu. "Serbest ekonomiye müdahale her zaman kötü sonuçlanır" diyen ünlü ekonomist, "ev fiyatları uçar ve insanlar bir süre sonra evsiz kalır" diye uyarıda bulundu. İşte detayUyarılarını dört maddede listeyen Demirtaş, sözlerini  "Serbest ekonomiye müdahale her zaman kötü sonuçlanır" cümlesiyle bitirdi

Sosyal medyayı sıkça kullanan ve çektiği Youtube videolarının yanı sıra Twitter hesabından yaptığı uyarılarla da sık sık gündeme gelen Özgür Demirtaş gönderdiği son tweet'te ev fiyatlarına dikkat çekti. Uyarılarını dört maddede listeyen Demirtaş, sözlerini  "Serbest ekonomiye müdahale her zaman kötü sonuçlanır" cümlesiyle bitirdi. İşte Özgür Demirtaş'ın o açıklamaları...

Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın boş evi olan ev sahiplerinden yüksek vergi alınması konusunda çalışma yapıldığını açıklamasının ardından yeni uyarlarda bulundu. 

“Yanlarına kâr kalmayacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fahiş kira artışları ve yükselen ev fiyatları hakkında gelen bir soruya cevap verdi ve bu konuda bir çalışma yapıldığını belirtti. Erdoğan, sözlerine "Bu çalışmayla da bunların üzerine üzerine gideceğiz. Yani bunların yanına bu kar kalmayacak. Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz. Fahiş fiyat artışı yapan, piyasanın dengesini bozan bu davranışının cezasını mutlaka çekecektir" diyerek devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca boş evi olan ev sahiplerinden yüksek vergi alınması konusunda çalışma yapıldığını belirtti.

"Ev fiyatları uçar ve insanlar evsiz kalır"

Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamalarını Twitter'da paylaşan ünlü ekonomist Prof. Dr.  Özgür Demirtaş ise konuyla ilgili uyarılarda bulundu. Konuyu dört madde altında toplayan Prof. Dr. Özgür Demirtaş şu tweet'i paylaştı:

 

"Bu durumda

1) Ev sahipleri akrabalarıyla sahte kira sözleşmesi imzalayabilirler. Polisiye tedbir dışında tespiti ZOR.

2) En olmadı Evi Satılığa Çıkarırlar.

3) Ev fiyatları düşer diye, yeni ev yapımları azalır.

4) Ev yapımları azalınca sonunda ev fiyatları uçar ve insanlar bir süre sonra evsiz kalır.

Serbest ekonomiye müdahale her zaman KÖTÜ sonuçlanır…"

Özgür Demirtaş'tan şaşırtan dolar tahmini: Gideceği rakam belli!

Özgür Demirtaş 'toplanın anlatıyorum' diyerek dolardaki son durumu yorumladı!

Ünlü ekonomist tek tek anlattı: Faiz arttığı halde dolar neden yükseliyor?