Konut

Konut destek kredisi hakkında herkes ne diyeceğini merak ediyordu! Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan çok kritik uyarı

Ekonomist Özgür Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı konut destek paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Profesör Özgür Demirtaş, Twitter hesabından geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu yüzde 0,99 faizle 10 yıl vadeli 2 milyon liraya kadar konut destek paketine ilişkin uyarılarda bulundu.

 

Enflasyon oranının yüzde 70’ e yükseldiğini vurgulayan Profesör Demirtaş, ucuz kredini desteğinin enflasyonu daha da yükselteceğini savundu.

Konut destek paketinin yanlış bir politika olduğunu belirten Demirtaş, her şeyin daha da berbat olacağını ileri sürdü.

 

İşte Demirtaş'ın konut destek paketi hakkında uyarıları:

  1.  Açıklanan resmi enflasyonun yüzde 70 olduğu,
  2.  Ucuz krediyle şişirilen ev fiyatlarından insanların yandığı bir ortamda, Siz kalkıp yüzde 0.99 faizle bedavaya çuval çuval TL dağıtırsanız: Yukarıda saydığım her şeyi daha da berbat yaparsınız. Daha yanlış bir politika düşünemiyorum.

 

KONUT DESTEK PAKETİNİN DETAYLARI NELER?

Kabine Toplantısı'nın ardından konuşma yapan Erdoğan konut fiyatlarındaki artışa karşın vatandaşları korumak için 3 paket devreye alınacağını duyurmuştu.

İlk pakette ilk kez eve alacaklara 0,99 faizle 10 yıl vadeli 2 milyon liraya kadar kredi imkanı tanınacağını ifade etmişti. Erdoğan, ikinci pakette ise ilk el ve ikinci el konutları kapsayacak şekilde 1 Nisan'dan önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının (DTH) yahut hurda altının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına (TCMB) satımı ile karşılanması şartıyla, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi sağlanacağını açıklamıştı.

Erdoğan'ın açıkladığı üçüncü paket ise müteahhitlere yönelik olup, KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarının yararlanabileceği 20 milyar liralık kaynak ayrıldığını ifade etmişti.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 12 Mayıs 2022 tarihinde saat 01.22'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 15,30 euro 16,16 altının gramı ise 911 TL değerinde.

Ziraat Bankası eski üst düzey yetkilisinden konut paketi uyarısı! Nasıl zarar edileceğini tek tek açıkladı

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı bu haberdeydi! Temmuz'da maaşlara ne kadar zam yapılacağı belli oldu

İŞKUR'dan 65 bin lira geri ödemesiz destek! İşte son başvuru tarihi ve şartlar