28 / 04 / 2024

Ünlü ekonomistten bomba Dolar tahmini: Piyasalar yangın yerine dönecek! Dolar 42 lira...

Ünlü ekonomistten bomba Dolar tahmini: Piyasalar yangın yerine dönecek! Dolar 42 lira...

Piyasaları değerlendiren Selçuk Geçer'in dolar tahmini gündeme bomba gibi düştü. Geçer, doların geleceği seviyesi açıkladı. İşte ünlü ekonomistin bomba Dolar tahmini...



Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'in yaptığı dolar tahmini duyanları şaşkına çevirecek. Piyasalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Selçuk Geçer, dolar kurunda öngördüğü yeni seviyeyi açıkladı. Dolar, FED tarafından alınan sıkı para politika önlemleriyle tetiklenirken Dolar\TL 27,14 lira seviyesinde hareket ediyor. 

Selçuk Geçer'in dolar tahmininden sonra, yatırımcılar 'Dolar ne zaman yükselecek?' sorusuna yanıt aramaya başladı. 

HalkTV'de yer alan detaylara göre, FED'in uyguladığı sıkı para politikaları ile birlikte artışını sürdüren Dolar kuru 27.14 TL'ye kadar çıktı. Dolar 30 TL'yi aşacak mı? sorusu gündemde sorgulanırken ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Dolar'da beklediği yeni seviyeyi duyurdu. 

Geçtiğimiz hafta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Piyasa Katılımcıları Anketi'nde, sene sonu için enflasyon tahminini yüzde 68 seviyesine çekmesi, TL'de dalgalanmalara sebep oldu. Açıklanan rakamın ardından piyasaları değerlendiren Selçuk Geçer, ABD'de geçtiğimiz hafta duyurulan enflasyonun 3.7 ile projeksiyonların üzerinde gerçekleşmesinden sonra çekirdek enflasyonun 4.2 ile hedeflenen seviyede stabilizasyonun sağlanamayacağını söyledi.

Ünlü ekonomistten bomba Dolar tahmini: Piyasalar yangın yerine dönecek! Dolar 42 lira...

SELÇUK GEÇER'DEN DOLAR TAHMİNİ

Dolar kurunda beklediği yeni seviyeleri duyuran Geçer, "Bilindiği üzere, yaz aylarının başlarında Fed'in sıkı para politikalarından sapması, 2023 sonuna kadar faiz oranlarını stabil tutması ve 2024'te faiz indirimlerine geçiş yapması planlanmaktaydı "dedi ve şu ifadelerle devam etti: "Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. ABD'de duyurulan enflasyon rakamları, özellikle kritik kabul edilen çekirdek enflasyonun beklentilerin üzerinde seyretmesi dikkat çekmektedir."

Geçer, daha öncesinde de belirtmiş olduğu üzere, global ekonomi yeni bir enflasyonist dalga ile karşı karşıya kalabileceğini anımsatarak, Petrol fiyatlarının 100 doların eşiğine gelmesi ve bu seviyeyi aşması durumunda, bu barajı aşarak küresel ölçekte yeni bir enflasyonist çalkantıya yol açabileceğini söyledi. Türkiye'nin durumu zaten bu gelişmelere bağlı olmaksızın durağanlaştığına dikkat çeken geçer, fakat, daha da olumsuz bir seyir beklendiğini aktardı.

DOLAR 42 TL Mİ OLACAK?

Altın piyasasında, ons fiyatlarının 2000 dolar seviyelerini tekrar ziyaret etme potansiyelinin bulunduğunu söyleyen Geçer, bu duruma paralel olarak, küresel arenada dolar endeksinde küçük bir gerileme yaşanabilirken, TL karşısında değerlenmeye devam etmesi, hem ons değerinin artışı hem de döviz kurundaki artış, gram altın değerlerinde ciddi bir yükselişe yol açabileceğine dikkat çekti.

TL'nin şu anki değeri, idealin üzerinde seyrettiğini ve Dolar/TL oranının 42-43 TL seviyelerine gelmesi gerektiğini belirten Geçer, "Bu durumun gerçekleşeceğini gözlemleyeceğiz; Dolar'ın değerini arttırmak mecburiyetinde kalabiliriz ve Türkiye'nin isteği ne olursa olsun, Dolar'ın değerini 42 TL'lere çekmek zorunda kalabiliriz." diye değerlendirdi.

Morgan Stanley Fed’le ilgili faiz tahminini güncelledi!

Aile Bakanlığı'ndan tam tamına 40 farklı destek ödemesi müjdesi! Bu paraları mutlaka alın!

A101'e Volta YIDE Elektrikli araç geliyor! Çılgın indirim 28 Eylül'de başlıyor! A101 yeni online aktüel ürünler kataloğu


Geri Dön