06 / 05 / 2024

Ünlü teknoloji firması da işçi çıkarıyor! 1.600 çalışanı etkileyecek 

Ünlü teknoloji firması da işçi çıkarıyor! 1.600 çalışanı etkileyecek 

Yahoo, reklam teknolojisi işinde 1.600 çalışanı etkileyerek çalışanlarının %20'sini işten çıkarıyor. Yahoo, TechCrunch'ın ana şirketidir.



Perşembe günü çalışanlara, şirketin %12'sinin (1.000 çalışan) gün sonundan önce işten çıkarılacağı bildirildi. Altı ay içinde, %8'lik bir kesim veya 600 kişi daha serbest bırakılacak. Bu kesintiler, Yahoo'nun reklam teknolojisi işinin yaklaşık yarısını etkileyecek.

Yahoo CEO'su Jim Lanzone, Axios ile yaptığı bir röportajda , bu işten çıkarmaların ekonomik sorunların bir sonucu olmadığını, daha ziyade kârsız Yahoo for Business reklam birimini güçlendirmek için kasıtlı değişiklikler olduğunu söyledi. Bir bütün olarak Yahoo kârlıdır ve yılda yaklaşık 8 milyar dolar gelir elde eder.

Giderek artan sayıda teknoloji ve medya şirketinin, küresel ekonomideki daha geniş belirsizliğin ortasında dijital reklam harcamalarındaki gerilemeye uyum sağlamak için maliyetleri düşürmesiyle geldi.

Ünlü teknoloji firması da işçi çıkarıyor! 1.600 çalışanı etkileyecek 

1990'ların büyük bir bölümünde bir zamanlar internetin kendisiyle eşanlamlı olan Yahoo, Google'ın baskın olduğu arama ve Facebook, Instagram ve YouTube gibi sosyal medya platformlarının önde gelen çevrimiçi destinasyonlar olarak onun yerini almasıyla, sonraki on yıllarda ilgi bulmakta zorlandı.

Özel bir sermaye şirketi olan Apollo Global Management, Yahoo'yu 2017'de satın alan Verizon'dan 2021'de 5 milyar dolara satın aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön