Kripto Paralar

Ünlü yatırım bankacısı, Ethereum'un Bitcoin'i geçeceğini duyurdu! Piyasanın hakimi olacak!

George Soros’un 28 milyar dolarlık fonunu yöneten Dawn Fitzpatrick, artan iklim korkularının gerekçe göstererek Ethereum’un Bitcoin’den daha çok talep görme olasılığının arttığını belirtti. 

Piyasalarda yaşanan sert çöküşe rağmen kripto paralar konusunda iyimser olduğunu söyleyen Fitzpatrick, Bloomberg ile yaptığı son röportajda önümüzdeki günlerde Ethereum’un Bitcoin’den daha fazla ilgi göreceğine düşündüğünü belirtti.

 

İşte detaylar...

İKLİM KRİZİ YÜZÜNDEN BITCOIN'İN UZERİNDEKİ BASKI ARTABİLİR!

Investingcom'dan Günay Caymaz'ın haberine göre; Dawn Fitzpatrick, iklim krizinin daha da artacağını söylüyor. Bu durumun ise Bitcoin gibi enerji yoğun çalışma mekanizmasına sahip kripto paralar için ciddi bir sorun yaratacağını iddia etti.

Bununla beraber Ethereum, yakın zamanda Vitalik Buterin ve diğer geliştiricilerin açıkladığı gibi Ağustos ayında hisse ispatı konsensüs mekanizmasına geçiş yapacak. Bu şekilde en büyük Blockchain ağı, çok daha az enerjiyle çalışan bir model kullanacak. Bu mühim gelişme öncesi piyasa tarafından yakın takibe alınan Ethereum için bir destek de Soros Fonu yöneticisinden geldi.

 

Kripto para endüstrisinin geneli hakkında da konuşan Fitzpatrick, kripto paraların ana akıma ulaştığına inandığını belirtti ve Blockchain ekosisteminin harika uygulamalara sahip olacağını düşündüğünü söyledi. Yatırım fonu devi Fidelity’nin emeklilik fonlarının bir kısmının Bitcoin’de değerlendirmesine izin vermesini örnek veren yönetici, bu kararı, kripto paraların benimsenmesinde çok önemli bir etken olduğunu söyledi.

Dawn Fitzpatrick, geçen sene Soros aile fonunda Bitcoin tasarruflarının da bulunduğunu doğrulamıştı, fakat bilançolarında önemli miktarda Bitcoin tutan şirketlerin aşırı volatiliteden dolayı kısa vadede büyük bir risk aldıklarını söyledi.

 

ETHEREUM, BITCOIN KARŞISINDA NE DURUMDA?

Bitcoin ve Ethereum arasındaki pariteye bakıldığında Ethereum’un 2019 senesinden beri Bitcoin karşısında değer kazandığını görülürken son 1 senelik periyotta Ethereum’un Bitcoin karşısındaki değeri, 0,06 ve 0,07 BTC bandında sabit kaldı. Ethereum, Bitcoin karşısında geçen ay yüzde 15 değer kaybettikten sonra 0,061 BTC’ye geriledi ve son bir yılın en düşük seviyesine yerleşti. 

 

Diğer yandan 2021 senesinde görülen zirve fiyatlarından bu yana Bitcoin, dolar karşısında ortalama yüzde 54 değer kaybederken Ethereum, yüzde 60 değer kaybı yaşadı. Kripto para piyasaları, 2021 senesinin son çeyreğinden bu yana özellikle ABD Fed’in sıkı para politikasını benimsemesine yönelik aldığı önlemler karşısında baskı altında kalmaya devam ediyor.

Editörün Notu: Bu haber 1 Haziran 2022 tarihinde saat 15.55'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 44 kuruş, Euro 17 lira 64 kuruş, altının gramı ise 976 lira 71 kuruş değerindedir.

Suzuki Vitara'da Haziran'a özel fiyatlar! Sakın kaçırmayın! İşte 1 Haziran 2022 fiyat listesi...

Bitcoin'de son dakika! Bitcoin yükselecek mi?

Ünlü Bitcoin Analisti uyardı! Bu kez dibi görecek!