28 / 04 / 2024

Ünye OSB 2017 yatırım programına alındı!

Ünye OSB 2017 yatırım programına alındı!

Ünye’nin Organize Sanayi Bölgesi hayali gerçek oluyor. Cüri mevkiinde yapılması planlanan ve en az 3 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Organize Sanayi Bölgesi 2017 yılı yatırım programına alındı.




Ünye’nin 30 yıldır beklediği Organize Sanayi Bölgesi hayali gerçek oluyor. Cüri mevkiinde yapılması planlanan ve en az 3 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Organize Sanayi Bölgesi 2017 yılı yatırım programına alındı.


Konu hakkında bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Organize Sanayi Bölgesi Ünye’de 30 yıldır beklenen bir proje. Öncelikle Eskikızılcakese’de bir çalışma başlatılmış, ancak kamulaştırma rakamlarının çok yüksek çıkması sebebiyle vazgeçilmiş. Peşinden Cevizdere havzasında bir çalışma başlatıldı. Bu bölgede de kamulaştırma çalışmaları mahkemenin değere tespitleriyle beraber 80 milyon liraları bulacağı varsayılınca ve peşinden de idare mahkemesince bir iptal davası gündeme gelince o bölgeden de vazgeçildi. Yani 30 yıldır bir ivme kazanamayan bir hareketti. Biz Cüri havzasında 550 dönümlük bir alanla ilgili öncelikle yer tespitimizi yaptık. Hali hazır harita çalışmaları, zemin etütleri ve bürokratik işlemlerin tamamını Ünye Belediyesi olarak biz yürüttük. Ancak eski yere ödenen 2,5 milyon liralık bir kamulaştırma bedeli vardı. Bakanlık o rakam ödenmeden başlamayacağını belirtince, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Enver Yılmaz ile görüştük. Sayın Yılmaz’da hiç tereddüt etmeden “Yeter ki Organize Sanayi Bölgesi Kurulsun” demek suretiyle 2,5 milyon liralık bir kanyak aktardı ve Organize Sanayi Bölgesinin önündeki taşı kaldırmış oldu. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn, Enver Yılmaz’a Ünyeliler adına teşekkür ediyoruz” dedi.


Bu sorunun çözümü ile birlikte sürecin hızlandığını belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Bütün bürokratik işlemler hızlı bir şekilde yürütüldü. Normalde 3 yılda bitirilmesi gereken bir çalışmayı biz 1 yılda bitirerek Sn, Başbakan yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un önüne koyduk. Kendisi de an be an takip ederek Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla görüşmeleri yürütmek sureti ile 2017 yılı yatırım programına aldırmış oldu. Biz emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.


ÜNYE’DE 3 BİN KİŞİ İŞ İMKANINA KAVUŞMUŞ OLACAK


Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesi ile birlikte Ünye’de 3 bin kişiden fazla istihdam olanağı sağlanacağının altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “30 yıllık bir hayal böylece gerçekleşmiş oluyor” diye konuştu.



Ünye Belediyesi



Geri Dön