03 / 05 / 2024

Ünye yeni pazar alanında sona gelindi!

Ünye yeni pazar alanında sona gelindi!

Ünye’nin en önemli sorunlarından biri olarak bilinen Pazar alanı ile ilgili olarak yeni planlanan Pazar alanını inşasında sona yaklaşıldı. Çatı kaplamalarına geçilen inşaat çalışmalarının Kurban Bayramı’nın hemen sonrasında teslim edilmesi planlanıyor.




Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar bugün Belediye Meclis üyeleri ile birlikte yeni Pazar alanında ki çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeler sonrası Ünye’nin genelinde ki çalışmalar hakkında bilgi veren belediye başkanı Çamyar, “ Bir taraftan Belediye Sineması ve Kültür Sarayının olduğu alanda inşa edilen ticaret merkezi ile ilgili inşaatımız hızla devam ediyor. Şu anda zeminden toprak alımı başladı. Bir ay içerisinde temel atmak suretiyle inşaatın görünür hali başlamış olacak. Rüzgârlı Sokağın yıkımı gündemimizde Kurban bayramının hemen ardından orasının yıkım işlemlerine başlayacağız. Belediyemizin altını komple yeniden dizayn ettik. Ünye’mizde bilindiği üzere pazaryeri de bir kangrendi. 84 dönümlük bu alan üzerinde stadyumunda bulunduğu bu alanda eski pazaryerinin kurulu olduğu 24 dönümlük kısmı bu dönemde hemşerilerimizin kullanımına açmış olacağız. Eski pazaryerinin bu alanının 7 dönümlük alanına kültür sarayı inşa edeceğiz, kalan 174 dönümlük alanı ise meydan olarak değerlendireceğiz. Geleceğe dönük şehircilik planlaması çerçevesinde meydanın altını ise 450 araçlık otopark olarak planlıyoruz. Bu projemizle ilgili ihaleye bu yılsonuna kadar çıkmayı planlıyoruz” dedi.


Eski Pazar yerinden çıkarılan esnafların ise inşası tamamlanmak üzere olan yeni Pazar alanına taşıyacaklarını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Burası çok nezih ve adeta bir alışveriş merkezi gibi ortama sahip olacak. Kurban bayramına kadar Pazar alanını bitirmiş olacağız. İnşallah bayramdan sonra da esnaflarımızın taşınma süreci başlamış olacak. Burayı kullanacak arkadaşlarımız kendi bölmelerini ise bizim sunduğumuz projeye göre yapacak” dedi.


Eski minibüs garajının yeni yeri ile ilgili de açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “ Tabakhane Deresi’nin kenarına yapılacak yeni minibüs garajı ile ilgili olarak hazine arazisi ile ilgili kısımda yer tespitlerimiz yapıldı. Belediyeye mülkiyetinin devrinin ardından hızlı bir şekilde yeni minibüs garajı projemize de başlamış olacağız “dedi.


Eski Pazar alanının ve stadyumun da yer aldığı toplam 84 dönümlük alan üzerinde ki çalışmaları iki etap halinde planladıklarını söyleyen Ünye Belediye başkanı Ahmet Çamyar, birinci etap olan 24 dönümlük alanda ki çalışmaları 2019 yılına kadar tamamlayacaklarını, ikinci etap ta ise stadyumun kaldırılması ve bu alanla yeni bir projeyi daha hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.


Ünye’nin giderek daha modern bir şehir haline geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Çamyar, başta Başbakan Yardımcımız Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


168 dükkândan oluşan yeni pazar yerinde havalandırma kanallarından aydınlatmaya kadar birçok detay düşünülerek planlandı.  



Ünye Belediyesi



Geri Dön