27 / 04 / 2024

Denizli Barosu yeni hizmet binasında sona gelindi!

Denizli Barosu yeni hizmet binasında sona gelindi!

Denizli Adliye Sarayı yanında 15 Ocak 2015 tarihinde temeli atılarak yapımına başlanan Denizli Barosu yeni hizmet binasında sona gelindi. Yaklaşık yüzde 75'i tamamlanan bina 5 Nisan 2016 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlayacak.



Denizli Adliye Sarayı yanında 15 Ocak 2015 tarihinde temeli atılarak yapımına başlanan Denizli Barosu yeni hizmet binasında sona gelindi. Yaklaşık yüzde 75'i tamamlanan bina 5 Nisan 2016 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlayacak. Denizli Barosu, Türkiye'nin en büyük ve en modern baro binalarından birine sahip olnıak için artık gün sayıyor. 2015 yılı başında geniş katılımlı bir törenle temeli atılan görkemli yapı büyük ölçüde tamamlandı. Bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan Denizli Barosu hizmet binasının Nisan 2016da faaliyete geçmesi bekleniyor. 


MALİYETİ 7 MİLYON TL 

Eski baro binasının yetersiz kalmasından dolayı yapımı kararlaştırılan, kısa süre içinde de inşaatına başlanan yeni bina için hiçbir masraftan kaçınılmadı. Odalar ve toplantı salonları modern bir şekilde dizayn edildi. Baro yönetiminde bulunanların kullanımına özel odaların da yapıldığı binada ayrıca kapalı otopark da hizmet verecek. 6700 metrekarelik alanda 3455 metrekareye inşa edilen baro binası yaklaşık 7 milyon TL'ye mal oldu. Binanın tamamlanmasına yaklaşık 4 ay gibi kısa bir süre kalan Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan tarafından tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Adalet Komisyonu Başkanı Halil Uçar, avukat ve hakimlerin yanı sıra, Denizli Büyiikşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da katıldı. Bina hakkında bilgi veren Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, "Göreve geldiğimizde 3 bin 455 metre karelik bir arsamız vardı. Büyükşehir Belediye Başkanımız vermiş olduğu katkılarla imar planını tamamladığımız arsamızda Türkiye Barolar Birliği bir inşaat yapma adına proje çalışmasına başladık. Bizimde katkılarımızla ihale sürecini sonuçlandırdık. Takibini Barolar birliği yapmaktadır. Bizde ilçe belediye başkanlarımız ve büyiikşehir belediye başkanımız katkılarıyla yüzde 75'ini bitirdik. Bugün açık ve kapalı otopark alanına sahip Adliye içindeki tek bina. Tek bir otopark yetmeyeceği için yanlarını da çekme mesafelerimizle beraber, otopark olarak kullanılması düşüncesiyle Binamızı yaptık" dedi. 


186 ARAÇLIK OTOPARK 

Adliyenin bulunduğu bölgenin otopark yönünden sıkıntılı olduğunun altını çizen Başkan İlhan, "Yaklaşık 186 araçlık bir otoparkımız olacak. Büyük oranda otopark sorunu çözülmüş olacak. Zemin katta ticari olan var. İlerde bu ticari alanlar binanın işletme giderlerini karşılama konusunda önemli yer tutacak. 400 kişilik bir konferans salonu var. Bundan sonraki toplantılarımızı bu konferans salonunda yapacağız. Zemin katın üstünde Denizli halkına hizmet edecek Denizli Barosunun bütün kurum ve komisyonlarının odalan yer alacak. Herkesin birer bağımsız odası olacak. Bir üst katta ise Çalışma arkadaşlarınız kütüphane ve bilgisayar odası olacak. Avukatların staj eğitimini gençlik merkezini üyesi arkadaşlarının orada çalışmalarını tamamlaması için 100 kişilik konferans salonlarımız var. En üst katta da yine meslektaşların bir arada olması konusunda bizim de hayalini kurduğumuz restoran katımız var" dedi. 



Serhat KÖSE/Denizli'nin Sesi Horoz


Geri Dön