08 / 05 / 2024

Uruguaylılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Uruguaylılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Uruguay vatandaşları Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Uruguaylılar Türkiye'den ev alabilir mi? Uruguaylılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Uruguaylılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?



Uruguaylılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Uruguay, Güney Amerika anakarasının güneyinde bir ülkedir. Kuzeyinde Brezilya, batısında Uruguay ırmağı ile Arjantin, güneyinde bu ırmağın denize döküldüğü Rio de la Plata ("gümüş ırmak") koyu, doğusunda ise Atlas Okyanusu ile çevrilidir.


Peki, Uruguay vatandaşları Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Uruguaylılar Türkiye'den ev alabilir mi? Uruguaylılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Uruguaylılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu tarafından alınan karara göre Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul edinebilen ülke vatandaşları arasında Uruguay da bulunuyor.


Uruguaylıların Türkiye'deki tapu işlemleri için özel bir sınırlama da bulunmuyor. Ancak, Uruguaylıların da diğer ülke vatandaşları gibi Türkiye’de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümü 30 hektarı geçemiyor. 


Türkiye'den gayrimenkul edinmek isteyen Uruguay vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Gerekli belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.



Geri Dön