30 / 04 / 2024

Uşak Kalfa Korusu Spor Kompleksi'nde sona yaklaşılıyor!

Uşak Kalfa Korusu Spor Kompleksi'nde sona yaklaşılıyor!

Spor salonu, inşası devam eden yüzme havuzu, sosyal tesisler, futbol sahaları ve cirit sahasında incelemede bulunan Vali Yavuz, yapılması planlanan yeni tesisler ile Kalfa Korusunun Uşak halkının spor merkezi haline geleceğini ifade etti...




Vali Seddar Yavuz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kalfa Korusu spor tesislerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.


Spor salonu, inşası devam eden yüzme havuzu, sosyal tesisler, futbol sahaları ve cirit sahasında incelemede bulunan Vali Yavuz, yapılması planlanan yeni tesisler ile Kalfa Korusunun Uşak halkının spor merkezi haline geleceğini ifade etti.


İncelemelerin ardından Kalfa Köyüne geçen Vali Yavuz, burada köy halkı ile sohbet ederek sorunlarını dinledi.


Köy halkına sıcak karşılamasından ve gösterdikleri konuk severlikten dolayı teşekkür eden Vali Seddar Yavuz, “Devletimizin imkanlarını köylerimizin gelişmesi ve kalkınması için seferber etmiş durumdayız. Şehirlerimizde ne tür imkanlar var ise o imkanlar köylerimizde de bulunsun istiyoruz" dedi.


Köylerden kente göçün sebeplerinin ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, "Köylerimizdeki geçim standardını yükseltip, tarım ve hayvancılık gibi girişimleri canlandırıp gelir düzeyini ve yaşam standartlarını yükseltirsek köylerden kente olan göçü azaltabiliriz. Bu sebeple önce köylerimizin yaşanabilir alanlara dönüştürülmesi lazım. Eğitim, sağlık başta olmak üzere köylerimizde halkımızın ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri vatandaşlarımızın rahatlıkla erişebileceği noktalara götürüyoruz" diye konuştu.


Köy okulunu da ziyaret eden Vali Seddar Yavuz öğrencilerle sohbet ederek onlara oyuncak dağıttı. İnceleme ve ziyaretleri sırasında Vali Seddar Yavuz’a Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş ve daire müdürleri eşlik etti.



Milliyet


Geri Dön