29 / 04 / 2024

Uşak kentsel dönüşümünde mutlu son!

Uşak kentsel dönüşümünde mutlu son!

Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı, kuralar çekildi. 450 milyon TL'lik projede bin 51 konut, 923 işyeri mevcut. Uşak Belediye Başkanı Cahan, 10 yıldır süren bir çalışmada mutlu sona gelindiğini belirtti.



BAŞBAKANLIK Toplu Konut idaresi (TOKİ) ve Uşak Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi'nde konutların ve dükkânların kura çekiliş töreni yapıldı. 


UŞAK'INYENİ KENT MERKEZİ 

Kura töreninde noter huzurunda yapılan çekilişle 1051 konuttan 698 tanesi, 923 işyerinden de 429'u için kura çekimi gerçekleştirildi. 2006 yılında başlanan projenin son dönemecine girildiğini ifade eden  TOKİ  Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, "Eski Belediye Başkanlarımız ve şuan ki Belediye Başkanımız Nurullah Bey ve ekibinin gayretli çalışmaları ile bu noktaya geldik. Uşak bu projeyle yeni sosyal alanlar kazanacak ve yeni bir kent merkezine kavuşacak. Bu alan Uşak merkezinin ana iskeletini oluşturacak" diye konuştu. 


YENİ BELEDİYE BİNASI YAPILACAK 

Uşak adına tarihi günlerden birini yaşadıklarına değinen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yaklaşık 10 yıldır süren bir çalışmada mutlu sona gelindiğini ifade etti. Başkan Cahan "Uşak'ı hep birlikte yeniliyor ve güzelleştiriyoruz. Yeni belediye binamızı da bu alanın tam ortasına inşa edeceğiz. Defterdalık binamız da bu projenin içinde olacak. Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde bu binaların faaliyete geçmesi ile mecburiyet caddesi diye tabir ettiğimiz kent merkezinden, yeni bir oluşumun merkezine geçmiş olacağız. Yeni sosyal alanları ve ıslah olan Dokuzsele Deremiz ile Türkiye'ye örnek olan bir projeyi hayata geçiriyoruz" diye konuştu.


Geri Dön