28 / 04 / 2024

Uşak Üçüncü Sanayi Sitesi çalışmaları başladı!

Uşak Üçüncü Sanayi Sitesi çalışmaları başladı!

Kent ekonomisine yeni bir soluk getirmesi beklenen Uşak Üçüncü Sanayi Sitesi’nde ilk çalışmalar başladı. Proje, Uşak Belediyesi ve Sanayi Sitesi Kooperatifi ortaklığında hayata geçirilecek.



Uşak’ın öncelikli ihtiyaçları arasında yer alan 3. Sanayi Sitesi’nin inşası, yol yapım çalışmalarıyla başladı.Yeni proje, dükkan açacak sanayi esnafının yer bulma sorunu yaşadığı ve artık talebi karşılayamayan sanayi sektörünün sorununa kalıcı çözüm getirecek. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin yan kısmında yer alan 1 milyon 240 bin metrekarelik arazide yapılacak olan ve şehirde yeni istihdam alanları oluşturacak 3. Sanayi Sitesi’nde 100 metrekareden 500 metrekareye kadar bin 80 dükkan yer alacak. 538 adet otomotiv birimi, 192 adet tekstil birimi, 194 adet demir doğrama birimi, 48 adet gıda birimi, 108 adet ise mobilya birimi site içerisinde bulunacak. 

Ak Parti Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın çalışmaları yeri inceledi. Çalışmaların sona ermesiyle birlikte kent ekonomisine yeni bir soluk getirileceğini belirten Başkan Çakın, “1 Eylül Sanayi Sitesi ve Yeni Sanayi Sitesi alan darlığından dolayı esnafımıza yeterli gelmiyordu. Yeni bir site kurulması konusunda ciddi bir beklenti mevcuttu. Sanayi sitemiz için milletvekillerimiz, belediyemiz, kamu bürokrasimiz el birliğiyle kooperatifimizle çalışacak. Yeni sitede iş yapmak isteyen girişimcilere sesleniyorum, bir an önce üyelik işlemlerini gerçekleştirsinler” ifadelerini kullandı. 


Geri Dön