27 / 04 / 2024

Üsküdar metro inşatı çalışmaları sırasında doğalgaz borusu patladı!

Üsküdar metro inşatı çalışmaları sırasında doğalgaz borusu patladı!

Üsküdar'da metro inşaatı çalışmaları sırasında bir iş makinasının doğalgaz ana dağıtım borusunu patladı. Çevreye yayılan keskin doğalgaz kokusu genizleri yakarken, İGDAŞ ekiplerinin gaz akışını hemen kesmesi, muhtemel bir faciayı önledi...



Üsküdar'da metro inşaatı kazı çalışmalarında bir iş makinasının doğalgaz ana dağıtım borusunu patlatması, korku ve paniğe yol açtı. Altunizade Mahallesi Nuhkuyu ve Gazi caddeleri kesişiminde bir firmanın yaptığı altyapı çalışması, doğalgaz ana dağıtım hattına zarar verdi. 

Patlamanın ardından çevreye büyük bir gürültüyle doğalgaz yayılırken, o sırada yoldan geçmekte olan vatandaşlar, koşarak bölgeden uzaklaştı.

 

MASKE TAKTILAR 


Durumun 187 Doğalgaz Acil Hatta'na bildirilmesi üzerine bölgeye İGDAŞ ekipleri sevk edildi. Ekipler gazı keserken, itfaiye de çevrede önlem aldı. Polis ekipleri de bölgede geniş güvenlik önlemi alarak, caddeyi trafiğe kapattı. Bu arada, bazı kişilerin gazdan etkilenmemek için gaz maskesi taktığı görüldü. 


TEHLİKE ATLATILDI


İGDAŞ'tan yapılan açıklamada, eldplerin derhal olaya müdahale ettiği belirtilerek. "Zarar verilen doğalgaz dağıtım hattının ana hat olması dolayısıyla yüksek basınçlı gaz çıkışı söz konusu olmuştur. Boruların içerisinde kalan gazm kontrollü şekilde boşaltılması işleminin tamamlanmasından sonra gaz akışı tamamen kesilmiştir" denildi. İGDAŞ yetkilileri, patlamanın ardından gazın ana vanadan kapatıldığını, böylece basıncın 20 bardan 11 bara düştüğünü bildirdiler. 

Borulardaki gazın tahliye edildiğini kaydeden yetkililer, şu an tehlike arz eden bir durum bulunmadığım belirttiler.


AA


Geri Dön