02 / 05 / 2024

Üsküdar'da tarihi binalar yenileniyor!

Üsküdar'da tarihi binalar yenileniyor!

Ayakta kalmayı başaran ahşap kültür mirasının son örnekleri Üsküdar Belediyesi tarafından korumaya alındı. Ücretsiz gerçekleştirilen restorasyonlarla iki kagir bina yenilendi



Üsküdar Belediyesi bünyesinde kurulan ‘Geleneksel Ahşap Eğitim Atölyesi ', ‘Tarihi Evler Onarım Programı ' kapsamında iki tarihi binayı yeniledi.

Yazar ve düşünür Cemil Meriç 'in adını taşıyan sokakta 3 aydan bu yana süren restorasyon çalışmaları sonunda iki tarihi bina tamamen yenilendi. Projeyle günümüze kadar ayakta kalabilmiş geleneksel ahşap kültür mirasının korunması bilincinin yerel yönetimler aracılığıyla toplumla paylaşılması amaçlanıyor.   Üsküdar Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetleme Bürosu KUDEB tarafından, sahibi oldukları taşınmaz kültür varlıklarının kendi imkanlarıyla bakım onarımını yapmak isteyen vatandaşlara danışmanlık hizmeti veriliyor.

Büro, aynı zamanda maddi durumu uygun olmayan mülk sahiplerine onarımın her aşamasında malzeme ve teknik uygulama desteği sağlıyor. Restorasyonu yapılan taşınmazlarda yaşayan kişiler ise bakım onarım   aşamasına tanıklık ederken, yaşadığı semti dokusuyla korumayı da öğreniyor.
Star


Geri Dön