28 / 04 / 2024

Üsküdar'da yapılacak TV kulesi tepki çekiyor!

Üsküdar'da yapılacak TV kulesi tepki çekiyor!

Son yıllarda sürekli rant iddialarıyla gündeme gelen Üsküdar'da Küçük Çamlıca Tepesi'nin, radyo ve televizyon vericileri için yapılacak dev kuleye kurban edilmesine yönelik tepkiler sürüyor.



Son yıllarda sürekli rant iddialarıyla gündeme gelen Üsküdar'da Küçük Çamlıca Tepesi'nin, radyo ve televizyon vericileri için yapılacak dev kuleye kurban edilmesine yönelik tepkiler sürüyor, inşaatı devam eden cami ve kulenin bahane edilerek bölgenin şantiye alanına dönüştürüldüğünü öne süren semt sakinleri, "İnşaatlar yüzünden yollarımız kapandı, çocuklarımız okulda gürültüden sağlıklı ders yapamıyor." diye sitem ediyor. 


Üsküdar'a son yıllarda artan inşaatlar, vasSS tandaşlann tepkisini çekiyor. Korulan, geniş park yerleri ve doğal dokusuyla ziyaretçilerin ilgi odağı olan Üsküdar Çamlıca ve civarındaki son yıllardaki yapılaşma sebebiyle yeşil alanların katledildiği idida ediliyor. 


Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda çıkan yangın ve Vahdettin Köşkü'nün Boğaziçi Kanunu'na aykın bir şekilde restore edilmesinin ardından, 365 metrelik kulenin inşaatının başlaması tartışmaları beraberinde getirdi. 

Yıllardır Çamlıca'da ikamet eden S .T.. Üsküdar Hanımseti Parkı'nin bir firmaya otopark olarak peşkeş çekildiğini iddia etti. S.T., şunlan kaydetti: ''Camlıca'nın eski nezih görünümünden eser kalmaması bizi korkutuyor. Üsküdar Belediyesi'nin keyfi uygulamalan bizi bezdirdi. Millet Parkı civarındaki bülboardlar da çevre kirliliğine sebep oluyor." 


CAMİ BAHANE, BÖLGEDE İNŞAATLAR YÜKSELİYOR 

İnşaat şantiyelerinde çalışan kamyonlar ve kapatılan yollar yüzünden evlerine bile gitmekte zorlandıklarını belirten S.T., "İnşaatların yükseldiği bölge, okulların yoğunlukta bulunduğu bir yer. Iş kamyonlarının gece gündüz çalışması da öğrencileri olumsuz etkiliyor. Tartışmalı villaların tamamlanmasıyla bölgede yeni inşaatlar yükselmeye başladı. Cami ve kuleyi bahane edip bölgeyi inşaat sahasına dönüştürdüler." dedi. 


Anten yüksekliği ile birlikte Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak Küçük Çamlıca TV ve Radyo Kulesi, inşaatı süren Büyük Çamlıca Camii'nin yaklaşık 1 kilometre yanında yükselecek. 202 metre betonarme ve 163 metre anten yüksekliğiyle birlikte toplamda 365 metre olacak kulenin, camiye yakınlığı İstanbul'un silüetinde yeni bir bozukluğa sebep olacağı iddia ediliyor. Kule projesine destek veren Türk Mühendis ve Mimar Odalan Birliği (TMMOB) Şehir Plancılan Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, şunlan kaydetti: "Biz kule projesine destek verirken, cami hiçbir şekilde ortada yoktu. Bu iki yapının yan yana yükselecek olması istanbul'un süüeü açısından büyük bir problem oluşturacaktır." 


Zaman


Geri Dön