28 / 04 / 2024

Üsküdar'daki metro inşaatında binalar hasar gördü!

Üsküdar'daki metro inşaatında binalar hasar gördü!

Geçtiğimiz hafta Gaziosmanpaşa'da, altında metro hattı inşaatı yapılan bir binanın yan yatmasının ardından benzer bir olay da Üsküdar'da meydana geldi.



Geçtiğimiz hafta Gaziosmanpaşa'da, altında metro hattı inşaatı yapılan bir binanın yan yatmasının ardından benzer bir olay da Üsküdar'da meydana geldi. Çekmeköy-Ümraniye-Üsküdar metro hattı çalışmaları sebebiyle Sultantepe Mahallesi'ndeki bazı binalarda ağır hasar oluştu. Belediye ekipleri, duvarları çatlayan binaları boşaltıp mühürledi.


Olay Sultantepe Mahallesi, Şeyh Camii Sokak'ta önceki gün sabaha karşı yaşandı. Metro hattı çalışmalarının devam ettiği bölgede gece vatandaşlar binalardan gelen sesler üzerine uyandı. Önce deprem olduğunu sanan mahalle sakinleri daha sonra metro çalışmaları nedeniyle binaların hasar gördüğünü fark etti. Mahalleli, duvarlarında ve kirişlerinde derin çatlaklar oluşan binaları acilen terk etti. Üsküdar Belediyesi ekipleri ise sokaktaki binaları tahliye etti. Hasar gören binalar mühürlendi. Sabah saatlerinde evlerini boşaltan mahalle sakinleri akrabalarının ve tanıdıklarının yanına gitti.


Hasar gören evini boşaltmak zorunda kalan Erol Saygın, “Sabah namazı sırasında büyük bir gürültüyle uyandık. Önce deprem olduğunu sandık. Daha sonra metro çalışmaları nedeniyle olduğunu öğrendik. Binada çok büyük çatlaklar var. Bütün eşyalarımız içerde. Sadece bir gömlek ve pantolonla dışarı çıktık.” dedi. Nuran Sarı ise, “Biz evimizden memnunduk. Şimdi tamamen yıkılacak hale geldi. Eşyalarımı kurtarsınlar yeter. Emekliyim, bir daha eşya alacak durumum yok.” diye konuştu.


Geçtiğimiz hafta ise Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı çalışmaları sebebiyle bir binada yine gece saatlerinde çatlama oluşmuştu. Çağrılan belediye ekipleri, ‘Sorun yok.' diye vatandaşları evlerine gönderirken 4 saat sonra bina yan yatmıştı. Kullanılamaz hale gelen bina, hafta sonu yıkıldı.


Zaman


Geri Dön